Mide Ekşimesi Yaşıyorsanız Defne Yaprağı Çayı İçin

Kıymeti pek bilinmese de defne yaprağı birçok hastalığın tedavisinde etkili bir bitki. Özellikle solunum yolu ve mide sorunu yaşayanlar bu bitkinin inanılmaz gücüne şaşıracaklar. İşte defne yaprağının az bilinen faydaları.

21.06.2019-14:30 - (Son Güncelleme: 21.06.2019-14:18)

İçindeki yüksek antioksidan sayesinde vücudu serbest radikallerden arındırır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Hastalıklara karşı adeta vücutta kalkan görevi görür. İşte defne yaprağının göz ardı edilen faydaları.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR  

- Defne yaprağı üst solunum yolları hastalıkları için çayı yapılarak içilir. Yüksek analjezik özelliği olan defne yaprağı boğaz enfeksiyonuna sebep olan hücreleri azaltır. Balgam söktürücü etkisi ile de boğazları temizler. Bir bardak suyun içine 2 defne yaprağı attıktan sonra 5 dakika kaynatın. 1 dakika bekleyip ardından süzüp içerisine bir tatlı kaşığı bal ekleyip tüketiniz. 

- Yüksek ateşlenemler sırasında 5 bardak suyun içerisine 10 tane defne yaprağı atıp iyice kaynatın. Daha sonra soğuyan suya temiz bir bez parçasını batırıp göğüs, ense ya da alnınıza koyun yarım saatte bir değiştiriniz. 

Yemeklerin ardından yaşanan mide ekşimesi gibi sindirim sorunları için 2 gram defne yaprağını yarım bardak su ile karıştırın. İçerisine toz halinde zencefil ekleyerek kaynatın. 5 dakika sonra süzüp için. Sindirim problemlerini sık sık yaşayan kişilerin günde iki defa içmesinde fayda var. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal