Mide Bulantısı Nedir?

Mide bulantısı en sık görülen hastalık belirtisidir. Peki mide bulantısı nedir? Mide bulantısı neden olur? Mide bulantısı nasıl geçer? Mide bulantısının sebepleri neler?

18.08.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-13:39)

Birçok hasatlık mide bulantısı ile kendini gösterebilir. Hatta bazı kişilerde psikolojik rahatsızlıklar bile mide bulantısı ile kendini göstermektedir. Bizde merak edenler için; Mide bulantısı en sık görülen hastalık belirtisidir. Peki mide bulantısı nedir? Mide bulantısı neden olur? Mide bulantısı nasıl geçer? Mide bulantısının sebepleri neler? Mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısına iyi gelen doğal yöntemler, mide bulantısına neden olan hastalıklar vb. gibi tüm detayları sizin için haberimizde toparladık işte detaylar…

SIK SIK GÖRÜLEN MİDE BULANTISI NEDİR?

Üst karın bölgesinde ince bir sızı olarak başlayan mide bulantısı, genellikle herhangi bir hastalığın temelinde yatan belirti olarak bireylerde görülmektedir. Yani bir rahatsızlığa yakalanan kimsenin o rahatsızlığa yakalandığını belirtisi olarak kişilerde görülmektedir. 

Bunun dışından belli başlı sorunlar karşısında da mide bulantısı görülmesi mümkündür. Mide bulantısının herhangi bir hastalık dışında görülmesi durumlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

YAŞANILAN MİDE BULANTISININ NEDENLERİ NELERDİR?

Eğer mide ülseri ya da gastrit gibi sorunlar yaşıyorsanız mide bulantısı sorunu yaşamanız oldukça normaldir. Aynı zamanda Apandisit ya da gıda intoleransı gibi sorunlarında nedenleri arasında geçmektedir. Gıdasal sorun olarak da karşımıza çıkabilen mide bulantısı besin zehirlenmesi sonucunda da oluşabilmektedir. Eğer aşırı kakao, kafein gibi tüketim yapıyorsanız, mide bulantısı yine normal sayılabilecektir. Nikotinin ya da alkolün aşırı miktarda tüketilmesi veyahut aç karnına tüketilmesi durumlarında da mide bulantısının görülmesi mümkün olabilir.

mide bulantısı

MİDE BULANTILARINA NE İYİ GELİR?

Öncelikle yukarıda verilen maddelerden herhangi birini yaşıyorsanız Sorunun ne olduğunu biliyor olmanız sebebiyle bu sorunun karşılığında yapılması gerekeni yapmanız gerekmektedir ancak sorunun ne olduğunu bilmiyorsanız ve mide bulantısının temelinde yatan sorunu çözemiyorsanız, muhakkak bir doktora başvurmanız gerekmektedir. Çünkü bu bir herhangi rahatsızlığın temelinde yatan sorun olma ihtimali taşıdığı için öncelikle mide bulantısına sebebiyet veren hastalığı teşhis bilmesi gerekmektedir. Herhangi bir hastalığa yakalanıp bunun belirtisi olarak mide bulantısı sorunu yaşıyorsanız, doktor tavsiyesi ile verilen ilaçları kullanmanız sorunu çözecektir. Ancak yukarıda belirttiğimiz nedenler yüzünden mide bulantısı yaşadığınızda eminseniz şu tür bitkileri kullanarak veyahut yöntemler uygulayarak mide bulantısına son vermeniz mümkün olabilecektir:

MİDE BULANTISINA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER

Yeşil Çay

Halk arasında en çok bilinen mide bulantısı çözümlerinden biridir. 1-2 tatlı kaşığı yeşil çayın, 2 su bardağı su ile kaynatılıp içilmesi durumunda midede rahatlama gerçekleşecektir.

Zencefil

Sindirim sistemini oldukça rahatlatan bir yararlı bitki arasında zencefil yer almaktadır, bu tür bitkilerin taze olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Taze zencefili dilimleyip kaynattıktan sonra içerek midenizi rahatlatabilir siniz.

Nane Limon Çayı

Halk arasında en çok bilinen mide bulantısı çözümlerinden biri olan nane limon çayı, nane yaprakları ve limonun kaynatılarak çay haline getirilmesidir. Limonun kabuğu ile kaynatılıp kaynatılması sizin tercihinize göre değişmektedir.

Papatya ve Rezene Çayı

Oldukça acı bir tadı olan bu çay çeşidi mide bulantısını önlemek ya da geçirmek için kullanılan bir çay türüdür. Ancak tadının acı olması sebebiyle tatlandırıcı ile kullanmak sizler için daha iyi olabilir.

mide bulantısı neden olur

MİDE BULANTISINA İYİ GELEN BESİNLER

Elma Sirkesi

Sindirim sistemi için en çok yararlı olan besin şüphesiz ki elma sirkesidir, cilt hastalıklarına da ayrıca iyi gelen elma sirkesi düzenli olarak kullanıldığı takdirde midede yaşanan sorunları giderebilecektir. 2 su bardağı içine 23 yemek kaşığı elma sirkesi dökülerek kaynatılıp içilmesi durumunda gastrit gibi sorunların önlenmesi mümkün olabilecektir.

Yoğurt

Akciğer dostu olduğu gibi mideye de oldukça iyi gelen yoğurt temizleme özelliği sebebiyle mide bulantısı için kullanılabilir.

Patates

Eğer patatesleri kesmeden kabuğu ile birlikte haşlayıp tüketirseniz, midenizin asit baz dengesinin düzenlenmesinde yardımcı olarak bulantının geçmesini sağlayabilirsiniz. 

MİDE BULANTISINA NEDEN OLAN HASTALIKLAR

Mide bulantısı birçok hastalıkta en sık görülen belirtilerin başında gelir. Merak edenler için mide bulantısı belirtisi veren hastalıkların bazılarını sizin için şöyle sıraladık, bu hastalıklar;

-Ülser

-Migren

-Kanser

-Vertigo

-Gıda zehirlenmesi

-Anksiyete gibi psikolojik rahatsızlıklar 

-Göz hastalıkları vb. gibi hastalıkların belirtisi olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal