Hamilelikte Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Hamilelik döneminin ilk 3 ayı bir hayli zorlu geçer. Çünkü bu dönemde yaşanılan mide bulantılarından dolayı günlük yaşantınız kabusa dönüşebilir. Neyse ki hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir sorusuna karşılık tüm merak edilenleri derledik ve sizin için sergiledik.

30.06.2020-13:21 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-13:18) Hamilelikte Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Hamilelikte Mide Bulantısı Nasıl Geçer?

Hamilelikte mide bulantısı ilk 3 ay boyunca yaşanabilir. Haricinde hamilelik sürecini sürekli olarak mide bulantıları ile geçirenler de mevcut. Buna karşılık birkaç tavsiyeden söz etmek gerekir. Mesela:

-Kokular: Mide bulantısına neden olan birtakım kokular bulunuyor. Mesela bazı parfümler ve yemek kokuları bunlar arasında. Bulantının engellenmesi için bu tarz kokulardan uzak durmaya özen göstermenizde fayda var.

-Hareket: Mide bulantısı hareket etmeyen hamileler adına da boy gösterir. Düzenli aralıklarla yürüyüş yapmanız faydalı olacaktır. Özellikle de açık hava yürüyüşleri sayesinde bulantılar son bulabilir.

-Terapi: Hamilelik döneminde hormonlar değişir ve farklı bir psikoloji içerisine girebilirsiniz. Yine psikolojik açıdan mide bulantısı oluşabilir. Bunun için de terapiste başvurmanız en doğrusu olacaktır. Aynı zamanda yakın çevreniz ile iletişim halinde olmanız size iyi gelecektir.

Hamilelikte mide bulantısı psikolojik ve fiziksel olarak meydana gelir. Neyse ki her iki türü için de öneriler mevcut. Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir merak edenler bu detayları dikkate alarak rahata erebilir.

Hamilelikte Mide Bulantısına Karşı Yiyecekler Nelerdir?

Mide bulantısı şikayetlerinin son bulması adına rahatlatıcı etkiye sahip olan gıdalara ya da içeceklere başvurabilirsiniz. Mesela zencefil bunlar arasında başı çeker. İster yemeklere katabilir ister çayını tüketebilirsiniz. Haricinde:

  • Nane çayı da mide bulantılarının sonlanmasına yardımcı olur.
  • Narenciye kokularını temin etmeniz de faydalı olacaktır.
  • Sabahları oluşan mide bulantısına karşılık kraker tüketimi tavsiye edilir.

Bu dönemde bolca su tüketmeyi de ihmal etmemek gerekir. Yine bulantının geçmesi adına sıvı tüketimi son derece önemli bir yere sahip. Akabinde:

  • Çok fazla baharat içeren yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var.
  • Yağlı ve şekerli olan yiyecekler de mide bulantısının oluşmasına neden olur.

Hamilelikte Mide Bulantısı Neden Olur?

Hamilelikte bulantı şikayetlerine neden olan birkaç durum mevcut. Mesela düşük kan şekeri bunlar arasında yerini almıştır. Başta belirttiğimiz üzere güçlü ve ağır kokulardan kaynaklı olarak bulantı şikayetleri artış gösterir. Devamında:

  • Tatlı ve şekerli yiyeceklerin sık sık tüketilmemesi gereklidir.
  • Vitamin ve mineralin eksik tutulması sorun teşkil eder.
  • Yorgunluk ile stres devamında gelen nedenler arasında.

Midede meydana gelen sorunlar bulantıyı tetikler. Örneğin kabızlık bunlardan sadece bir tanesi. Hemen arkasından endişe ve korku gibi psikolojik durumlar da gelmekte. Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir merak edenlerin sadece gıdaları ve içecekleri dikkate alması yetersiz olacaktır. Bunun haricinde psikolojik desteğe ihtiyaç duyulabilir. Özel bir terapist eşliğinde sorunlar giderilebilir ve hamilelik daha keyifli bir döneme dönüşebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal