Mide ağrısına ne iyi gelir?

'Mide ağrısına ne iyi gelir?' sorusu mide ağrısından mustarip olan kişilerin sıklıkla sorduğu soruların başında gelmektedir. Peki, mide ağrısı nedir? Mide ağrısı nasıl geçer? Mide ağrısı neden olur? Mide ağrısı için doğal çözümler nelerdir?

04.04.2021-12:02 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-09:26)

Her yaş grubundan insan, belirli dönemlerde mide ağrısı sorunu yaşamaktadır. Ağrının etkisi kısa süreli olabileceği gibi uzun süreli de olabilmektedir. Mide ağrıları, gün içerisinde yenilen çeşitli besinlerden kaynaklanabileceği gibi, başta gastrit, ülser ve reflü olmak üzere çeşitli hastalıkların belirtisi de olabilmektedir. 

'Mide ağrısına ne iyi gelir?' sorusunun birden çok yanıtı vardır. Beslenme düzeni bu cevapların başında gelir. Mide ağrısı yaşanılan zamanlarda çeşitli katı ve sıvı türde besinlerle, ağrının etkisi hafifletilmektedir. Ancak burada bir uyarı yapmamız gerekiyor; mide ağrısı daha büyük bir hastalığın belirtisi olabilmektedir. Bunun için de mide ağrısını geçirecek doğal yöntemler araştırmadan önce mutlaka doktor kontrolüne başvurulması gerekmektedir.

Mide ağrısı nasıl geçer?

Mide ağrısı, süt, tarçın, muz ve yoğurt gibi her derde deva besinlerle hafifletilmekte ve geçirilmektedir. Ancak mide ağrısı ile yapılabilecekler sadece bunlarla sınırlı değildir. Aşağıda sıralayacağımız yöntemleri kullanarak kısa sürede mide ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Uyku düzeni: Gereğinden fazla ya da gereğinden az uyku uyumak, vücudun işleyiş sistemini bozmaktadır. Bu şekilde, metabolizma daha yavaş çalışır ve besinler gereği gibi sindirilemez. Bu durum da mide ağrısına neden olur. Gece 23:00 ile 03:00 arasında uykuda olmak mide sağlığı açısından çok önemlidir.

Yemekten hemen sonra yatmamak: Bazı kişiler, yemek sonrası ağırlık hissini gidermek için yatmayı tercih etmektedir. Ancak bu durum başta mide ağrısı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkarır. Bu nedenle, yemek sonrasında yatmak yerine oturmak tercih edilmelidir.

Yürüyüş yapmak: Vücudun sürekli hareket halinde olması sağlığımız açısından bir hayli önemlidir. O nedenle mutlaka gün içerisinde 1-2 saat yürüyüş yapılması mide ağrısı sorunlarının da önüne geçmektedir.

mide ağrısı

Ağrıyı geçiren bitkisel yöntemler

Mide ağrısını geçiren bitkisel yöntemler bir hayli fazladır. Bu yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Sabahları yemek yemeden önce bir çay kaşığı ya da tatlı kaşığı tarçın tüketmek, mide sağlığını korumak açısından önemlidir. Ayrıca tarçını sütlü tatlıların ya da içeceklerin üzerine ekleyerek de kullanabilirsiniz.

Ana öğünlerin arasında tüketilen muz, birçok rahatsızlıkta olduğu gibi mide ağrısına da iyi gelmektedir.

Mide ağrıması ya da mide ekşimesi gibi şikayetleriniz varsa yarım yağlı ve laktozsuz yoğurt yiyebilirsiniz. Bir küçük kasede tüketeceğiniz yoğurt mide ağrınızı büyük oranda geçirecektir.

Mide ağrısı yaşamanız durumunda yarım bardak süt içerek ağrınızı kısa sürede geçirebilirsiniz. Süt, vücutta gaza neden olmaktadır. Bu nedenle az miktarda tüketilmelidir.

Maden suyunun birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan biri de mide ağrısını geçirmesidir. Yemeklerin 10 dakika sonrasında maden suyu tüketmek hazımsızlığı engeller ve bu şekilde midenin daha rahat çalışmasına yardımcı olur.

Papatya ve ada çayı da mide ağrısını geçiren doğal yöntemlerdendir. Aynı zamanda doğal ağrı kesici olarak bilinen bu bitki çayları dozunda tüketilmelidir.

Mide ağrısının nedenleri


Mide ağrısının fiziksel ve psikolojik nedenleri bulunmaktadır. Bu nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

- Aşırı baharat tüketmek

- Fast- food ağırlıklı beslenmek

- Yemekten sonra hareketsiz kalmak

- Nezle, grip, koronavirüs gibi kış hastalıkları

- Stres

- Kaygı

- Depresyon

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal