Eşek Arısı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Yaz aylarının gelmesiyle gün yüzüne çıkan eşek arıları hakkında en çok merak edilen, ‘eşek arısı sokmasına ne iyi gelir?’ sorusunu sizler için araştırdık.

09.06.2020-11:48 - (Son Güncelleme: 25.05.2021-12:44)

Eşek arısı sokmasına ne iyi gelir? Arı sokması sadece köylerde ve kırsal alanlarda değil, aynı zamanda şehir merkezlerinde de sıkça görülen bir durumdur. Özellikle arının cinsi, bu tip durumlarda ne tür bir müdahale yapılacağını da belirleyen faktörlerden biridir. Eşek arısının sokması halinde farklı birçok uygulama bulunmaktadır. Merak edilen tüm soruların detaylarını sizler için araştırdık.

EŞEK ARISI SOKMASI NEDİR?

Eşek arısı, Vespdae ailesi içinde yer alan ve bal yapmayan bir arı türüdür. Genellikle etçil olarak beslenirler. Son derece zehirli olan bir iğnesi vardır. Bunu insan vücuduna batırmasına eşek arısı sokması adı verilir. Klasik arılardan farklı olarak bu durum birçok kişide alerjik reaksiyona neden olabilir. Bundan dolayı doktora gitmeden hemen önce duruma müdahale etmek ve gerekli önlemleri almak şarttır. En çok dikkat edilmesi gereken nokta ise arının iğnesinin deri altında kalıp kalmadığını kontrol etmek. Genellikle eşek arıları bunu yapmasa da siz yine o bölgeyi gözden geçirmeyi ihmal etmeyin.

DİKKAT! EŞEK ARISI SOKMASINA NE İYİ GELİR?

-Eşek arısının sokmasının ardından hiçbir şekilde panik yapmaya gerek yoktur. Çünkü birden çok yöntem sayesinde bu sorunun üstesinden gelmek mümkün. Bu yöntemlerin başında ise sarımsak kullanımı gelir. Hemen arı sokmasının olduğu yerin üstüne sarımsak sürün. Ancak sarımsağı sürmeden önce iyice ezmeye dikkat edin.

-Eşek arısı sokmasına iyi gelen bir diğer doğal ürün ise maydanozdur. Kesinlikle bunun taze olması gerekmektedir. Hazırlanması ise çok zor değildir. Bir havan içine koyun. Çok iyi bir biçimde döverek ezin. Daha sonra arının sokmuş olduğu yerin üstüne hemen uygulayın. Bir süre beklemeniz gerektiğini unutmayın. Böylelikle önlemi almış olursunuz. Bunu gün içinde bir kere yapmak şarttır.

-Eşek arısının sokması gibi son derece rahatsız edici bir durum yaşandığı zaman bal sayesinde de sorunun çözümü mümkündür. Hem doğal hem de insan sağlığı için birçok faydalı maddeyi içinde barındıran balı, ilgili yere çok güzel bir biçimde sürün. Yine beklemeniz gerekir. En kısa zaman dilimi içinde sonuç verir.

arı sokmasına ne iyi gelir

-Soğan sayesinde hemen önlem almak çok kolay. Yapılacaklar ise belli. Buna göre ilk olarak kuru soğanı bölün. Sulu tarafını arının sokmuş olduğu yerin üstüne bir müddet sürün. Hepsi bu kadar.

-Lavanta yağının da böyle durumlarda çok iyi bir sonuç verdiğini hemen söylemek lazım. Buna göre lavanta yağını bir pamuğun üstüne damlatın. Bunun ardından arının sokmuş olduğu yerin üstünü bununla kapatın. Özellikle bu yöntem sayesinde hemen ortaya çıkmış kaşıntı en kısa süre içinde sona erer.

-Eşek arısı sokmasına ne iyi gelir: Yoğurt en çok kullanılan besinlerin içinde dikkat çeker. Bunun mutlaka çok soğuk bir biçimde uygulanması gerekiyor. Belli bir müddet sokulan yerin üstünde bekletin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal