10.03.2022-11:32 (Son Güncelleme:06.07.2022-16:49)


1

Çakır'ı aradı

Çakır'ı aradı

Ünlü emekli Hakem Collina, MHK'nin operasyonu sonrasında Süper Lig kadrosundan çıkarılan tecrübeli hakem Cüneyt Çakır'ı arayarak yaşanan gelişmelerin nedenini soruşturdu.



2

Şaşkınlığını aktardı

Şaşkınlığını aktardı

Yaşanan gelişmeler FIFA cephesinde çok büyük yankı uyandırdı. Collina Cüneyt Çakır'ı arayarak şaşkınlığını vurguladı.



3

Araştırmanın nedenini anlamadıklarını aktardı

Araştırmanın nedenini anlamadıklarını aktardı

Deneyimli hakem Cüneyt Çakır'ın ise kendisi ile birlikte bazı üst düzey hakemler hakkında alınan kararın gerekçesini kendisinin de bilmediğini ve yapılacak açıklamaları beklediklerini ifade ettiği öğrenildi.



4

Büyük fırsatı kaçırdı

Büyük fırsatı kaçırdı

15 gün sonra Dünya Kupası'na aday hakemlerin yapılacak atletik testine katılması gereken fakat yaşanan gelişmelerden sonra durumu belirsiz hale gelen Cüneyt Çakır hakkında verilen karar değişmezse 2022'de Katar'da düzenlenecek olan turnuvayı kaçırmış olacak. Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda maç yönetme hakkını elde etse idi, dünyada üç turnuvada üst üste görev yapan ilk hakem olacaktı.



5

Büyük tepki verecekleri konuşuluyor

Büyük tepki verecekleri konuşuluyor

UEFA'nın üst düzey yöneticileri de TFF ile temasa geçerek bilgi aldılar. Başkanvekili Servet Yardımcı ile görüşen yetkililer özellikle FİFA kokartlı Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık ve Abdülkadir Bitigen için büyük tepki verdiği öğrenildi.



6

Gençleştirme vurgulandı

Gençleştirme vurgulandı

UEFA'nın, 'Bunun arkasında ne var?' sorusuna, MHK'nin performans ve gençleştirme kriterleri doğrultusunda bu adımı attığı belirtildi.



7

Büyük tartışmalar çıkabilir

Büyük tartışmalar çıkabilir

Türk futbolunun gündemine bomba gibi düşen kararlar sonrasından operasyona sıcak bakmayan bazı MHK üyelerinin önümüzdeki günlerde istifa edebileceği, MHK'nın varlığının da tartışmaya açılabileceği aktarıldı.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR