MHK’dan hakem açıklaması: Ali Koç detayı dikkat çekti

Süper Lig’de son haftalarda alevlenen hakem tartışmalarıyla ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) kritik bir karar geldi. MHK’nın listeye 6 yeni hakem dahil ettiği ifade edilirken, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un ‘hakemliği bitirilecek’ iddiasında bulunduğu Yasin Kol’un listede kalması dikkat çekti. Detaylar haberimizde...

07.01.2023-10:29 - (Son Güncelleme: 07.01.2023-17:40) MHK’dan hakem açıklaması: Ali Koç detayı dikkat çekti

2022-2023 devre arası klasman listelerini açıklayan Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig’de görev alacak hakem listesine 6 yeni isim eklendi. Süper Lig’de son haftalarda alevlenen hakem tartışmalarıyla ilgili olarak Ali Koç’un ‘hakemliği bitirilecek’ iddiasında bulunduğu Yasin Kol’un da listede yer alması dikkatlerden kaçmadı. Yasin Kol dışında Galatasaray ve Beşiktaş maçlarının konuşulan hakemleri Atilla Karaoğlan ve Erkan Özdamar listede yer aldı. Klasman düşmesi beklenen Burak Şeker de yerini korudu.

Üst üste maçlar verildi

MHK, Ali Koç'un flaş açıklamasının ardından Yasin Kol'a arka arkaya maçlar vermeye başladı. Alanya-Beşiktaş maçından sonra çok konuşulan Kol, tam 2 ay 25 gün aranın ardından, Kasımpaşa-Alanyaspor karşılaşmasını yönetti. Yasin Kol, bugün oynanacak Hatay-Antalya maçında da görev alacak. Öte yandan Süper Lig'deki hakem sayısı 29'a yükseldi. Listeye 6 yeni hakem eklendi. Bunlar, Burak Pekkan, Cihan Aydın, Turgut Doman, Direnç Tonusoğlu, Yiğit Arslan ve Murat Erdoğan oldu. VAR' da oturacak hakem sayısı 7'den 12'ye çıkarıldı.

MHK 6 Yeni Hakem

1 yılda 5 hakem düşürüldü

Geçtiğimiz yılın başında açıklanan A Klasman kadrosuna 10 yeni hakem atanmıştı. Son açıklanan listelere baktığımızda bu 10 hakemin 5'i aynı listede yer almadı. Tarık Güldal, Eren Özyemişçioğlu, Can Cengiz ve Adem Cinek B Klasmana düşürüldü. Yusuf Ziya Gündüz ise raporlu olduğu için herhangi bir listede yer almadı. Gözlemciler klasmanları da belli oldu. Ali Uluyol, Cem Papila ve hakemliği yeni bırakan Halis Özkahya Süper Lig Gözlemciler listesinde yer aldı. Yeniden mesaiye başlayacaklar. (Kaynak: Akşam)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal