Fenerbahçe'den derbi öncesi önemli sistem değişikliği

Fenerbahçe kanadında gözler Jorge Jesus-Serdar Aziz ikilisinin görüşmesine odaklanmış durumda. Pazar günü Galatasaray ile karşılaşacak sarı lacivertili teknik direktör Jorge Jesus sistem değişikliğine gidecek. Portekizli hoca, Serdar Aziz ile bir görüşme yaptı ve derbide hata istemediğini söyledi.

06.01.2023-15:54 - (Son Güncelleme: 06.01.2023-17:43) Fenerbahçe'den derbi öncesi önemli sistem değişikliği

Milli stoper Serdar Aziz ile derbi öncesi görüşen Jorge Jesus, Pazar günü oynanacak maçta sistem değişikliğine gidecek. Bu sezon zorluk seviyesi yüksek maçların tamamında olduğu gibi 3'lü savunmaya dönecek olan Jesus; Szalai ve Henrique'nin yanında Serdar Aziz'i kullanacak. Mücadele öncesi tecrübeli oyuncuyla görüşme gerçekleştiren başarılı hoca, özellikle Serdar'dan risksiz bir oyun oynamasını istedi.

Serdar Aziz değişen isimlerden

Portekizli teknik adam Jorge Jesus, bu sezon zorlu maçlarda hep 3'lü savunmayı tercih etti. Konyaspor, Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor maçlarında ağırlıklı olarak Szalai-Henrique-Serdar üçlüsüyle maça başlayan Jesus'un, bu geleneği Galatasaray maçında da devam ettireceği belirtildi. Ancak bu önemli maçlar sonrası 2 stopere geçişlerde kesik yiyen ismin Serdar Aziz olması dikkat çekiyor. Beşiktaş maçı sonrası Fatih Karagümrük mücadelesinde ve Trabzonspor maçı sonrası Hatayspor mücadelesinde Serdar yedek kulübesinde başladı. Milli stoperin Giresunspor ile oynanan ve 2-1 kaybedilen maçta yenen gollerde fahiş hatalar yapması da taraftarlar tarafından eleştirilmişti.

serdar aziz

Bu sezon kritik maçlarda galibiyet çıkarmakta zorlanan ve yalnızca Başakşehir'i o da son dakikalarda gelen golle yenen Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, iç sahada kaybetmek istemediği Galatasaray'a karşı yine bu sistemi uygulayacak. Derbi çalışmalarında Serdar Aziz ile özel bir görüşme gerçekleştiren Jorge Jesus'un, tecrübeli oyuncuyu özel olarak uyardığı, "Senin pozisyonunda bir oyuncunun yapacağı hatalar takımı direkt olarak etkiliyor. Bu maçta risksiz bir oyun oynamanı ve gerçek kaliteni göstermeni bekliyorum" ifadelerini kullandığı öğrenildi.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal