Mezar yeri nereden, nasıl satın alınır? Mezar yeri fiyatları kaç paradır, ne kadardır? Mezar yeri satın almak istiyorum, nerden alınır? Mezar yeri satın alma bilgileri

Mezar yerlerinin nereden satın alındığı ve mezar yeri fiyatları arama motorlarında yanıtı arana sorular arasında yer alır. Konuyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için haberimizin detayında Mezar yeri nereden, nasıl satın alınır? Mezar yeri fiyatları kaç paradır, ne kadardır? Mezar yeri satın almak istiyorum, nereden alınır? sorularının yanıtlarına yer verdik. İşte Mezar yeri satın alma bilgileri..

10.05.2022-23:59 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-23:59) Mezar yeri nereden, nasıl satın alınır? Mezar yeri fiyatları kaç paradır, ne kadardır? Mezar yeri satın almak istiyorum, nerden alınır? Mezar yeri satın alma bilgileri

Vefat durumunda adına Kabristan denilen yerler genel olarak insanların belirlenmiş olan toprak ve yer karşılığı olarak satın alınabilir. Özellikle ani ölümlerde yer bulunma durumu oldukça fazla zorlaşır. Mezar yerleri önceden rezervasyonla sağlanabilir özelliği de vardır. Bu yazımızda ise mezar yerinin nasıl alınacağı ve ne kadara satın alınacağı hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz.

Mezar yeri nereden, nasıl satın alınır?

Defin işlemini gerçekleştirmek için mezar yeri satın alma durumlarında ilk olarak mezarlığın bulunduğu ilçenin 'Mezarlıklar Müdürlüğü'ne başvuru yapılması gerekir. Vefat eden kişinin yakını tarafında yapılan başvuruda müdürlükte mezar yeri kullanım belgesi alır. Mezar yeri bedelleri makbuz karşılığında yapıldığından dolayı oldukça güvenli bir işlem gerçekleşir.

Mezar yeri nereden, nasıl satın alınır

Mezar yeri fiyatları kaç paradır, ne kadardır?

Defin işlemlerinin tamamlanarak mezar belgesinin alınması sonrasında mezar inşaat ruhsatı alınır. Alınacak olan mezar yerlerinin fiyatları ise bölge, yer ve bağlı olan mezarlık müdürlüklerine göre değişim gösterir. Mesela Karacaahmet, Aşiyan ve Zincirlikuyu'dan mezar yeri almak isterseniz tek kişilik boş mezar fiyatları 20.000 TL’den başlar. Bu fiyatlar daha küçük köylerde ve ilçelerde daha ucuz olur.

Kurtköy, Çekmeköy, Kilyos gibi lokasyonlarda ise ise 100 lira olan cenaze bedellerinde şimdilik bir değişiklik olmazken cenazenin yanındaki boş yer bedellerinin ise 2 bin 500 liradan, boş mezar yerlerinin ise 5 bin liradan satıldığı söylenir.

Köy statüsü içinde bulunan mezarlıkların bulunduğu yerlerde ise bazı mezar yerleri 100 lira olarak belirlenirken, boş yer bedellerinin 1.200 lira, boş mezar yerlerinin ise 2 bin 400 liradan satıldığı biliniyor. Azınlık mezarlarda ise boş mezar yerlerinin 7 bin 800 liraya satıldığı da kayıtların arasında yer alır.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal