2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kaç parti katılacak? 3 parti daha seçimlere girme hakkı kazandı!

Üç partinin daha seçimlere girmeye hak kazandığının açıklanmasının ardından vatandaş internet üzerinden merakla seçime girecek partilerin tam listesini araştırıyor. Peki hangi partiler seçime girebiliyor? Tüm detaylar haberimizde.

10.05.2022-22:50 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-22:50) 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kaç parti katılacak? 3 parti daha seçimlere girme hakkı kazandı!

YSK'nın İyi Parti temsilcisi olan Mustafa Tolga Öztürk tarafından seçimlere üç partinin daha girme hakkı kazandığının açıklanması üzerine insanlar internet üzerinden merakla hangi partilerin seçime gireceğini araştırmaya başladı. Peki konuyla ilgili hangi açıklamalar yapıldı? Seçime hangi partiler girmeye hak kazandı? Seçime toplam kaç parti girecek? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Seçime girecek parti sayısı 27'ye yükseldi

Yüksek Seçim Kurulu'nun İyi Parti temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk Türkiye'de üç partinin daha seçime katılma hakkı kazandığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Türkiye Değişim Partisi, Memleket Partisi ve Adalet Partisi seçime girmeye hak kazanan partiler olarak sıralandı. Sonuç olarak seçime katılabilecek partilerin sayısı toplam 27 oldu. Mustafa Tolga Öztürk konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı; "Son yayınlanmış seçime katılma yeterliliğini taşıyan partilere Adalet Partisi, Memleket Partisi ve Türkiye Değişim Partisi de eklendi. Seçime girme yeterliliğine sahip partilerin sayısı 27 oldu. Çankırı İli Dodurga Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği Seçimine katılabilecek partiler."

Seçime Katılacak Parti Sayısı

Seçimlere katılacak parti listesi şu şekilde;

-Adalet Partisi

-Adalet ve Kalkınma Partisi

-Anavatan Partisi

-Bağımsız Türkiye Partisi

-Büyük Birlik Partisi

-Cumhuriyet Halk Partisi

-Demokrasi ve Atılım Partisi

-Demokratik Sol Parti

-Demokrat Parti

-Emek Partisi

-Gelecek Partisi

-Genç Parti

-Halkların Demokratik Partisi

-Hür Dava Partisi

-İyi Parti

-Memleket Partisi

-Millet Partisi

-Milliyetçi Hareket Partisi

-Muhafazakar Yükseliş Partisi

-Saadet Partisi

-Sol Parti

-Türkiye Değişim Partisi

-Türkiye İşçi Partisi

-Türkiye Komünist Hareketi

-Türkiye Komünist Partisi

-Vatan Partisi

-Yeniden Refah Partisi

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal