Mevsim Sebzeleriyle Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

A vitamini yönünden zengin olan beşamelli tavuk tarifini sizin için derledik. Beşamelli tavuk tarifi? Beşamelli tavuk nasıl yapılır? Beşamel sos nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

16.07.2020-13:14 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-16:38)

Mevsim sebzeleri taze olduğu için bu sebzelerle hazırlanan tariflerde vitamin deposu görevi görmektedir. A vitamini yönünden zengin olan bir tarifi sizin için derledik. İşte püf noktaları ile beşamelli tavuk tarifi...

BEŞAMELLİ TAVUK TARİFİ

Beşamelli tavuk için malzemeler:

- 400 gr karnabahar

- 300 gr brokoli

- 250 gr Brüksel lahanası

- 2 parça tavuk göğüs

- Yarım demet kişniş

- 10 dilim bayat ekmek kırıntısı

- Toz sarımsak

- Pul biber

- Karabiber

- Tuz

Beşamel sos:

- 1 litre süt

- 120 gr tereyağı

- 8 çorba kaşığı tepeleme un

- 200 gr rende burger peyniri

- 2 avuç parmesan

- Rende muskat

BEŞAMEL SOSLU TAVUK NASIL YAPILIR?


Tencereye az miktarda su koyup tavukları haşlamaya başlayın. Tavuklar suya tadını verince sudan çıkarıp aynı suya ikişer dakika ara ile önce karnabaharı sonrasında Brüksel lahanasını en son da brokoliyi atarak haşlayın. Sebzeleri tamamen haşlanmadan sudan alarak farklı bir kapta buzlu suyun içine basın. Bu sayede pişmelerini anında durdurabilir ve parlak renklerini koruyabilirsiniz. Buzlu sudan çıkarttığınız sebzeleri havlu kağıt ile iyice kurulayın. Ardından fırın kabına sebzeleri yerleştirip bir çatal ile tavukları iyice didin, tuz, karabiber ve ekmek kırıntılarının az bir kısmı, pul biber, ince kıyılmış kişnişi iyice birbirleriyle harmanlayın.

Beşamel sosunun yapılışı için; sütü tencerede ateşte ılıtın ama kaynatmayın. Tereyağı eritip unu ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurma işlemini gerçekleştirin. Sonrasında yavaş yavaş süt ekleyip bir çırpma teli ile çırpın iyice özdeşleşip beşamel kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. 3 tutam tuz, 2 Tutam karabiber ve muskatın rendesini karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından 200 gr burger peyniri rendesini de ekleyerek ateşten alın, peynirleri eritene kadar karıştırıp sebzelerin üzerine dökün.

Kalan ekmek kırıntılarının içine birazcık toz sarımsak, bir miktar pul biber karıştırıp beşamelin üzerine serpiştirin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirip daha sonra fırından çıkartmadan 2 avuç toz parmesanı üzerine ekleyin. Son olarak bir 10 dakika daha üzeri iyice altın rengine dönene kadar pişirin. Fırından çıktıktan 10 ila 15 dakika sonra servis edin. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal