2021'in En Çok Aratılan Tarifleri

Google, 2021 yılına dair öne çıkan arama trendlerini (Google Year in Search 2021) yayınladı. 2021 yılını geride bırakırken, en çok aratılan 3 tatlıyı sizin için derledik. İşte detaylar...

01.01.2022-10:24 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-10:44)

Google, 2021 yılına dair öne çıkan arama trendlerini (Google Year in Search 2021) yayınladı. 2021 yılını geride bırakırken, en çok aratılan 3 tatlıyı sizin için derledik. Güllaç, soğuk baklava ve tulumba tatlısı geçen yılın en çok aratılan tatlılarından olduğu için sizin için üç tarifi de derledik. Bu yıl da bu tatlar damağınızı şenlendirsin şimdiden afiyet olsun!

GÜLLAÇ TARİFİ

Gerekli olan malzemeler:

- 10 yaprak güllaç

- 1,5 litre süt

- 2 su bardağı şeker

- Çekilmiş ceviz

- 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

- File Fıstık

- Ceviz

- Nar tanesi


Güllaç tatlısını yapmak için; ilk olarak süt ve şekeri tencereye alıp ısıtın sonrasında da oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek bir şekilde derince bir tepsiye koyun üzerine de her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt dökün. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpip üzerine diğer güllaç yapraklarını ıslatarak serin kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alıp içerisine gül suyu ekleyerek tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı buzdolabında en az 3 saat muhafaza ettikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

SOĞUK BAKLAVA TARİFİ

Gerekli olan malzemeler:

- 1 paket baklavalık yufka 

- 2 su bardağı süt

- Yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağ

- 150g tereyağı

- 2 su bardağı şeker

- 1 su bardağı su

- 1 kase iri çekilmiş fıstık 

- 2 yemek kaşığı kakao

- 1 yemek kaşığı süt tozu

Soğuk baklava yapmak için; ilk olarak baklavanın şerbetini hazırlayın. Şerbeti hazırlamak için tencereye şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın ardından da küçük bir sos tavasına veya küçük bir tencereye tereyağını alıp eritin.  Yağ erirken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Yağ eridikten sonra ocaktan alıp üzerine sıvı yağı ekleyip karıştırın. Baklava yufkasını tezgaha alın kullanacağınız fırın kabını yufkanın kenar kısmına yerleştirip etrafından bıçakla kesin. Daire şeklindeki yufkaları alt ve üstte kullanmak için eşit olacak şekilde ayırıp fırın tepsisin tabanına yağ karışımından 1 kaşık kadar alıp fırça ile her yerine gelecek şekilde sürün. Sonrasında 1 tane bütün yufkayı yerleştirin üzerine kenarlarda kalan parçalardan da bir kaç yaprak yerleştirerek 1 kaşık daha yağ gezdirin. Bu şekilde yufkaların yarısını tepside üst üste sıralayıp ardından da baklavanın ara malzemesini yerleştirin. Fıstık, fındık veya cevizde kullanabilirsiniz.


Fırını alt üst fansız ayarda 170°C’de ısınmaya bırakın. Fıstıkları yerleştirip üst için ayırdığınız yufkaları üst üste, aralarına yağ dökerek aynı şekilde sıralamaya devam edin. Yufkaları yerleştirme işlemi bittikten sonra kenardan taşan kısımlar var ise bıçakla kesin ve yağı sürün. Hazırlanan baklavaları dilediğiniz boyutta keserek baklavayı 170°C fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişmeye bırakın.

Baklava pişerken şerbetin sütünü ekleyerek karıştırıp bekletin. Kızaran baklavayı fırından alıp ilk sıcağının çıkması için 10 dakika kadar bekletin. Soğuyan baklavanın üzerine şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirin ardından da şerbeti çekmesi için 1 saat kadar dinlendirin.

Baklavanın üzerini için kakaoyu süt tozu ile karıştırıp açın ardından da süzgeç yardımı ile baklavanın her yerini bu karışımla kaplayın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz. Üzerini toz fıstıkla ve çikolata rendesi ile süsleyip servis edebilirsiniz. 

TULUMBA TATLISI TARİFİ

Gerekli olan malzemeler:

- 2,5 su bardağı un

- 2 su bardağı su

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 3 adet yumurta

- 3 yemek kaşığı irmik

- 1 çay kaşığı toz şeker

- Yarım çay kaşığı tuz

- 1 yemek kaşığı limon suyu

- 3 su bardağı şeker

- 3 su bardağı su

- 2 yemek kaşığı limon suyu

- Ayçiçek yağı

Tulumbanın şerbeti için; İlk olarak şerbeti hazırlamak gerekiyor. Şerbet için şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın şerbetiniz kaynamaya başladığında kısık ateşte 30-35 dakika süresince koyu kıvam alana kadar kaynatın sonrasında da limon suyunu ekleyip şerbetinizi ılımaya bırakın. Şerbetin tamamen soğumasını bekledikten sonra şerbeti buzdolabına kaldırın. 


Tulumba hamuru için; tencereye suyu, tereyağını, şekeri, tuzu ilave edip kaynatın. Unu eleyip kaynamış su karışımına ekleyin tahta kaşıkla anında karıştırın ve ocağın ayarını kısıp 4-5 dakika hiç durmadan karıştırıp hamuru bu şekilde pişirin. Hamuru da soğuması için kenara alarak hamur biraz dinlendikten sonra, yumurtaları teker teker hamura kırıp mikserle karıştırın. Sonrasında limon suyunu ve irmiği ekleyip mikserle tekrar 5 dakika yüksek ayarda karıştırın.

Yağı geniş bir tencereye alıp yüksek ayarda ısıtın. Büyük bir bez sıkma torbasına yıldız uç takarak torbanın yarısına kadar hamuru doldurun.  Hamurdan istediğiniz boyutta yağa sıkın ve makasla kesin. Tulumbaların çıtır çıtır olması için yüksek derecede olan yağın altını kısın ara sıra kevgir yardımıyla karıştırarak karamel renk alana kadar pişirin. Pişen tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete alın ve 2 ila 3 dakika bekletin işlemden sonra tulumbanız hazır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal