Mevsim Geçişlerinde Tüketebileceğiniz Besinler

Özellikle mevsim geçişlerinde çok sık hastalanıyorsanız sizin için bir araya getirdiğimiz antibiyotik etkiye sahip olan bu besinleri bol bol tüketin. Peki, antibiyotik etkiye sahip olan besinler hangileridir? Detaylar haberimizde...

10.06.2020-12:59 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-12:52) Mevsim Geçişlerinde Tüketebileceğiniz Besinler

Vücudumuzu hastalıklara karşı koruyup, zararlı mikropları ortadan kaldıran sisteme bağışıklık sistemi adı verilmektedir. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için de antibiyotik etkiye sahip olan besinlerden faydalanabilirsiniz. Sizin için antibiyotik etkiye sahip olan besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar...

SARIMSAK VE SOĞAN

İçeriğinde bulunan sülfürlü bileşikler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Kansere karşı koruyucu etkiye sahip olan sarımsak, hücrelerin onarılmasını kolaylaştırır.

KEFİR

Vücut direncinin artırılmasını sağlayan kefir, düzenli olarak tüketildiğinde üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korur. Aynı zamanda içeriğinde bulunan probiyotikler sayesinde sindirim sistemi için oldukça faydalıdır.

ISPANAK

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde oldukça etkili bir besin olan ıspanağın içeriğinde, A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunuyor. Kalp dostu olan ıspınak aynı zamanda beyin sağlığının korunmasında da etkilidir.

BROKOLİ

İçeriğinde bulunan sulforan maddesi sayesinde antioksidan görevi görerek bağışıklık sisteminin desteklenmesini sağlar.

TURP

İçeriğinde bulunan C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek diyet lifi sayesinde tam bir şifa deposu olan turp, çok güçlü bir antioksidandır. Aynı zamand sindirim ve boşaltım sistemini destekler ve öksürüğe iyi gelir.

ZENCEFİL

Zencefil, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde üst solunum yolu enfeksiyonundan kansere kadar birçok fayda sağlıyor. Aynı zamanda hazmın kolaylaştırılmasını, kolestrolün düşürülmesini ve kanın pıhtılaşmasını da engeller.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal