Metrobüs'te Dehşet Saçmıştı İfadesi Şaşırttı: Kadını Korumak İçin Yaptım!

İstanbul'da bir metrobüste çıkan bıçaklı tartışma sonucu iki kişi yaralanmıştı. Meydana gelen olayla ilgili ifadeler ortaya çıktı.

04.02.2022-12:38 - (Son Güncelleme: 04.02.2022-13:12)

3 şubat tarihinde yaşanaa olay 01.20 sıralarında Avcılar istikametine giden metrobüste meydana geldi. İddialara göre Merter metrobüs durağında yolcular Gökay A. (35) ve Murat K. (32) ile amcası Mustafa K. (36) arasında yan baktın tartışması çıktı. Sözlü başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Gökay A., cebinden çıkardığı bıçakla amca ve yeğenine saldırdı. Gökay A., Mustafa K.'yı bacağından ve elinden bıçaklayarak, yaraladı. 

Bu sırada yaralanan kişinin yakını olduğu belirtilen kadınla çocuk, araya girmeye çalıştı. Çocuk, saldırganın elindeki bıçağı almaya çalıştı. Kadın ise elindeki şemsiyeyle saldırgana vurarak, onu durdurmaya çalıştı. 

Olay yerine gelen bekçiler, kavgayı güçlükle ayırdı. Bacağından ve elinden yaralanan Mustafa K. için ambulans çağrıldı. Tedavi altına alınan Mustafa K.'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın ardından gözaltına alınan Gökay A. Bakırköy Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 

EŞİM GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELDİ, MÜDAHALE ETME GEREĞİ DUYDUM 

Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüpheli Gökay A. savunmasında: "Nişantaşı'nda bir otelde teknik servis olarak çalışıyorum gece paydos ettim. Metrobüse bindim. Orada bir erkek ve çaprazımda bir kadın oturuyordu. Kadın olayı başlatıp yine bana bakıyorsun diye erkeğe söylendi. Münakaşaya başladılar. Erkek ayağa kalkıp kadının üzerine yürüdü, küfürler etti. Kimse tepki göstermeyince ayağa kalkıp tepki gösterdim. Sonra bana da küfür etti. Polisi arayacağım dediğim anda şahsın amcası bana yumruk attı. Bende ona attım. Arbede başladı. Beni yere yatırdılar, kurtulmak istedim. Kurtulamayınca bıçağımı çıkarttım. Kesinlikle bıçağımı kullanmadım. Bıçağı gece vardiyasında çalıştığım için yanımda bulundururum. Kimseyi yaralama amaçlı çıkartmadım. Sadece gösterdim. Fırsatım vardı istesem bıçaklayabilirdim. Kamera kayıtları var. Orada her şey açık şekilde görünüyor. Onlarla boğuşma içerisindeyken polisler geldi. Saplama amacım yoktu. Boşluğa savurdum. Gece çalıştığım için yanımda taşıyorum. Elinde bıçak olan benim ancak polis diye bağıranda benim. Ben beş aylık evliyim, eşim gözümün önüne geldi. Müdahale etme gereği duydum. Hepimiz toplu taşıma kullanıyoruz." ifadelerinde bulunarak hakimden kendisini serbest bırakmasını talep etti. 


MÜVEKKİLİM KADINI KORUMAK İSTEMİŞTİR 

Gökay A.'nın avukatı: "Müvekkilim kadını korumak istemiştir.Kadın da olay yerini terk etmiştir. Kendini korumak amacıyla hareket etmiştir." İfadelerinde bulundu. 

TUTUKLANDI 

Gökay A. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "Basit yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal