Metrobüslerde Bozulan Sesli Anons Çilesi! Görme Engelli Üniversite Öğrencisinin Mağduriyeti Çözülmedi

Metrobüslerde sesli anons sisteminin bozulması birçok vatandaşı mağdur ederken görme engelli üniversite öğrencisi Nail Ölmez, yaşadığı sıkıntıyı video çekerek anlattı.

27.12.2021-10:03 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-10:37)

CHP’li İBB’nin yeni bir skandalı daha ortaya çıktı. İstanbul’da bulunan metrobüslerde sesli anons sisteminin çalışmaması görme engelli vatandaşlar için çileye dönüştü. AK Parti döneminde vatandaşlara kolaylık sağlayacak sistemin çalışmadığı dile getiren görme engelli üniversite öğrencisi Nail Ölmez, yaşadığı çileyi çektiği videoda anlattı. Ölmez, ‘Bir yerden bir yere gitmek zulüm haline geldi. Bu sorunla ilgili 153 Beyaz Masa Hattı'na en az 35-40 şikayet kaydı açtırdım ama çözüm sağlanmadı’ ifadelerini kullandı. 

İstanbul'da metrobüslerde sesli anons sisteminin bozulması birçok vatandaşı mağdur etti. Görme engelli üniversite öğrencisi Nail Ölmez ise yaşadığı sıkıntıyı video çekerek anlattı.

METROBÜSTE BOZULAN SESLİ ANONS SİSTEMİ GÖRME ENGELLİLER İÇİN ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

İstanbul’da İETT problemlerine bir yenisi daha eklendi. Görme engelli üniversite öğrencisi Nail Ölmez, durumdan şikayetini İBB’ye bildirdiğini fakat hiçbir çözümün sağlanamadığını dile getirdi. 

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan görme engelli Nail Ölmez, metrobüslerde çalışmayan sesli anons sisteminden ötürü yaşadığı sıkıntıyı çektiği videoda anlattı. Ölmez, mağduriyetini defalarca kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdiği ancak bu durumun çözüme kavuşturulmadığını söyledi. 


MAĞDURİYETİNİ ÇEKTİĞİ VİDEOYLA ANLATTI

Çektiği videoyla metrobüste yolculuk yaptığı esnada yaşadığı mağduriyete çözüm isteyen göre engelli Nail Ölmez, ‘Eskiden bildiğimiz gibi İstanbul'da bütün otobüsler, metrobüsler, metrolar engelli yolcuların erişilebilirliğini arttırmak için, kullanımını kolaylaştırmak için sesli şekilde hangi durağa geldiklerini veya sonraki durağın hangi durak olduğunu belirtirlerdi. Sesli anons sistemi vardı. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum? Son zamanlarda kesinlikle sesli anons sistemi çalışmıyor’ dedi. 

YOLCULUK ETMEK ZULÜM HALİNE GELDİ

Yolcuğu esnasında yaşadığı mağduriyeti videoda anlatan  Nail Ölmez, ‘Eskiden çok rahat bir şekilde ulaşımımı sağlayabiliyordum. Hangi durakta olduğumu bildiğim için ama son zamanlarda erişilebilirlik konusu bir sorun haline geldi ve bir yerden bir yere tek başına gidip gelebilmek zulüm haline gelmeye başladı 

BİR ÇÖZÜM YOK

Bu sorunla ilgili 153 Beyaz Masa Hattı'na en az 35-40 şikayet kaydı açtırdım ama çözüm sağlanmadı. İETT Genel Müdürlüğü sorunu çözmek için çalıştıklarını söylüyor ama bir çözüm yok’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal