Meteoroloji’den üst üste uyarılar geldi: İstanbul dahil 17 kent için sağanak yağış ve fırtına alarmı

Meteoroloji’nin hava durumu hakkında yaptığı analizlere göre İstanbul başta olmak üzere 17 kentte sağanak yağış ve fırtına görülecek. İstanbul Valisi Davut Gül, olumsuz hava koşullarının yaratabileceği sorunlara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. İşte 16 Aralık 2023 hava durumu…

16.12.2023-09:11 - (Son Güncelleme: 16.12.2023-17:24)

Kış mevsiminin etkisini iyiden iyiye artırmasıyla beraber Türkiye genelinde sağanak yağış ve karın daha fazla görülmesi bekleniyor. Öte yandan kıyıya yakın illerde de fırtınaların görülme sıklığı artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayımladığı son Hava Durumu raporunda, Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli turuncu kod, Antalya, Aydın, Burdur, Bursa, Edirne, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova'ya ise sarı kodlu uyarıda bulundu.

Kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor

Meteoroloji, Marmara Bölgesi'ndeki 7 ilde sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtınaya ilişkin uyarıda bulundu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre rüzgarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerden Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya'nın Adapazarı, Serdivan, Söğütlü, Ferizli, Kaynarca, Kocaali ve Karasu ilçelerinde kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji hava durumu

Kıyı Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın sabah ile akşam saatleri arasında İzmir çevreleri ile Aydın ve Manisa'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Güneybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanakların da Muğla kıyıları, Antalya il merkezi ve doğu ilçeleriyle Burdur'un doğu ve Isparta'nın güney kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli olması öngörülüyor.

Yaşanacak meteorolojik gelişmeler nedeniyle sel ve su baskınlarıyla ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Vali Gül’den İstanbullulara uyarı

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul'da rüzgarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 kilometre/saat) şeklinde esmesinin beklendiğini kaydetti.

Gül, paylaşımında fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için meteorolojik uyarı yayınlandığını aktardı. (Akşam)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal