Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir yarın hava yağışlı mı, kaç derece olacak? 16-17 Aralık 2023 hava durumu

Hafta sonunda Türkiye’deki hava durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumartesi ve Pazar günü için plan yapanlar Meteoroloji’nin yayımladığı hava durumu raporunu merak ediyor. Peki Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir yarın hava yağışlı mı, kaç derece olacak? İşte 16-17 Aralık 2023 hava durumu…

15.12.2023-18:02 - (Son Güncelleme: 15.12.2023-18:02)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hafta sonu Hava Durumu raporu vatandaşların gündemini yoğun şekilde meşgul ediyor. Yaşadıkları yerde Cumartesi ve Pazar günlerinde havanın yağışlı olup olmadığını öğrenmek isteyen kişiler internet üzerinden 16-17 Aralık 2023 tarihlerini kapsayan hava durumu bilgilerini edinmeye çalışıyor. Peki Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir yarın hava yağışlı mı, kaç derece olacak?

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji’nin yaptığı son değerlendirmelere göre hafta sonunda sıcaklıklarda dikkat çeken bir düşüş yaşanacak. Soğuk havalarla beraber beklenen kar yağışının da yurdun kuzey batısından giriş yapması bekleniyor. 

Sağanak yağışların ise Marmara’nın batı bölgelerinde yani İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara için sarı ve turuncu kodlu uyarı

MGM tarafından Marmara'nın geneli için sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli için turuncu, Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı kodlu uyarı yapıldı.

İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu

İSTANBUL °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Batısında, öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 16°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

İZMİR °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

16 Aralık 2023 hava durumu

16 Aralık hava durumu

17 Aralık 2023 hava durumu

17 Aralık Hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal