Meteoroloji'den Şiddetli Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre Ege kıyılarında fırtına olması tahmin ediliyor.

30.11.2017-08:56 - (Son Güncelleme: 01.12.2017-09:23)

Hava sıcaklıkları bugünden itibaren azar azar yükseliyor, yeni hafta ise yağmurla geliyor. İstanbul’da bugün 17 derece civarında kendini gösterecek sıcaklıklar pazar günü 21 dereceye kadar artacak. Yurda pazar gecesinden itibaren giriş yapacak yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar tekrar inecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, ülkenin batı kesimleri ile ilk saatlerde doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Bingöl, Muş ve Van çevrelerinin, öğle ve akşam saatlerinde Balıkesir’in Edremit ve Havran ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Yağışların özellikle yağmur, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Van ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

METEOROLOJİ’DEN FIRTINA UYARISI

Kuzey Ege’de rüzgarın; Perşembe günü (30.11.2017) öğle vakitlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 şiddetinde (60-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde, hafta sonuna kadar esmesi bekleniyor. Tahminlere göre, rüzgar, cuma ve cumartesi günleri 6 ila 7 kuvvetinde "kuvvetli ve fırtınamsı" şeklinde esecek. Fırtınanın oluşturması muhtemel olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

YAZ HAVALARI

Hava sıcaklıkları bugünden itibaren yükselerek yazı aratmayacak şekilde artacak. İstanbul’da hafta sonu bazı ilçelerde hava sıcaklığı 22 derecenin üzerine kadar yükselecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal