Meteoroloji'den sıcak havalar ortalığı kasıp kavuracak uyarısı geldi! Termometreler 40 dereceyi gösterecek aman dikkat!

Yaz aylarının gelmesiyle havalarda ki değişiklikler kafaları karıştırıyor. Bu kez de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sıcak havalar için uyarı geldi. Hava sıcaklığının 40 derecelere ulaşacağını bildiren Meteoroloji Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Aydın, Diyarbakır ve Malatya gibi şehirlerdeki hava sıcaklıklarını paylaştı.

02.06.2022-23:45 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-23:45) Meteoroloji'den sıcak havalar ortalığı kasıp kavuracak uyarısı geldi! Termometreler 40 dereceyi gösterecek aman dikkat!

Hava durumları üzerine yeni tahminler gelirken bir anda ısınan havalar ise bazı şehirlerde yüksek oranda hissedilmeye başlandı. Önümüzdeki hafta kuzey kısımlarda görülecek hava sıcakları 40 dereceye dayanırken Ankara 31-34, İstanbul’da 28-31, İzmir’de 32-34, Aydın’da 35-38, Antalya’da 29-30, Adana’da 34-35, Malatya’da 32-36, Diyarbakır’da 36-40 derece olarak haftayı kapatması bekleniyor. İşte Meteoroloji'den gele sıcak hava uyarısı...

Bu saatlere dikkat edin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hızlı bir şekilde ısınan havalar için uyarılar yaptı. Normalin üzerinde bir hava ısılarına ulaşılmasıyla 11.00 - 16.00 saatleri aralığında sıcağa maruz kalınmamalı ve dikkat edilmesi gerektiği açıklandı. Anadolu'da başlayacak kırkikindi yağışları kendini gösterirken sıcaklıklarda da artış görünecektir. Bu hafta sonu havaların daha çok ısınacağı belirlendi.

Hafta sonu hava sıcaklığı

Marmara bölgesi: Bu hafta sonunu parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilirken batı kesimlerde yağış ise etkisini gösterebilir.

Ege bölgesi: Kısım kısım gelen kara bulutlar üzerine bölgenin belirli kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış gerçekleşmesi bekleniyor.

Akdeniz bölgesi: Batı kesimlerinde parçalı ve bulutlu bir hava yer alırken öğle saatlerinde ise Göller kısmında saatlerce sürebilecek sağanak yağış ve gök gürültüsü bekleniyor.

İç Anadolu bölgesi: İç kesimlerde akşam saatlerinde gelmesi beklenen yağışlar gök gürültüsüyle beraber kendini gösterecektir.

Doğu Anadolu bölgesi: Öğle saatleriyle beraber kuzey ve batı bölgelerinde kısa süreli olabileceği tahminin edilen sağanak yağış kendini gösterirken Hakkari çevresi ve Van'ın doğu kısımları da bu yağışlardan etkileneceğe benziyor.

Güneydoğu Anadolu bölgesi: Kuzey kısımlarda görülen yer yer parçalı bulutların yağışa dönüşmeden geçeceği bilinmektedir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal