Meteoroloji'den Sağanak, Kar ve Fırtına Uyarısı! 12 Şubat Hava Durumu

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun doğusu ve kuzey bölgesinde yağış öngörülmüyor. Ülkenin kalan bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağışların sağanak ile karla karışık yağmur halinde olması tahmin ediliyor. Sıcaklıklar da hissedilir düzeyde azalacak.

12.02.2021-08:46 - (Son Güncelleme: 12.02.2021-08:46) Meteoroloji'den Sağanak, Kar ve Fırtına Uyarısı! 12 Şubat Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla yapılan son tahminlere göre yurdun iç ile batı bölgelerinin parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Ege, Marmara, Batı İç Anadolu'nun kuzey ile doğusu, Batı ile Orta Karadeniz ve Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, ile Giresun etrafının yağışlı, öteki bölgelerin az bulutlu olması bekleniyor.

Kıyı Ege ile Antalya etrafında zaman zaman gök gürültülü sağanak, yer yer Marmara'nın kuzey tarafları ve Doğusu ile Batı Karadeniz'in iç bölgeleri ve İç Anadolu'nun kuzeybatı tarafının yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Yağışların, genellikle Edirne'nin güneyi, Çanakkale ile Muğla  etrafı, Balıkesir'in batı ilçeleri ve İzmir'in kuzey ilçelerinde şiddetli olması tahmin ediliyor.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın, Kıyı Ege ile Marmara’nın güney bölgesinde (Balıkesir, Bursa), Orta ile Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde güney ile güneybatı taraflarından, Marmara ve Batı ile Orta Karadeniz sahillerinde kuzeyli taraflardan şiddetli ve zaman zaman fırtına halinde esmesi tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Hava sıcaklıkları bugün itibariyle kuzeybatı bölgelerden başlayarak hafta bitiminde kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir düzeyde düşecek. Marmara ile Kuzey Ege'de sıcaklıklar mevsim normal sıcaklıklarının 4 -8 derece altına inecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal