Meteoroloji'den Kritik Uyarı: Birçok İlde Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor

Türkiye sıcak havaları geride bırakıyor. Türkiye geneli kuvvetli sağanak, kar ve fırtınanın etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıkları 3 ila 8 derece düşecek.

29.10.2021-09:19 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-09:40)

Soğuk havalar iyice kendini göstermeye başladı. Meteoroloji 30 Ekim 2021 cumartesi gün için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Peki bugün hava nasıl olacak? Hangi illerde kar yağışı bekleniyor? İşte 30 Ekim hava durumuna dahil merak edilenler….

30 EKİM 2021 CUMARTESİ HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan güncel hava durumu bildirisine göre; Doğu ve güney kesimlerde yer yer bulutlu ve yağış beklenirken, bazı kesimler için ar uyarısında bulunuldu. Peki hangi şehirlerde kar yağacak?

HANGİ ŞEHİTLERE KAR YAĞACAK?

Soğuk havaların gelmesiyle beraber en çok merak edilen şeylerden biri kar yağışı. Ülkemizin yüksek kesimlerine geçtiğimiz günlerde kar yağışı başlarken, meteorolojiden kar yağışının etkili olabileceği şehirler hakkında uyarı geldi. Yapılan açıklamaya göre; Erzurum çevreleri ile Erzincan, Muş, Bingöl, Tunceli ve Bitlis'in yüksek kesimlerinde, Van'ın güney ve batısı, Hakkari'nin kuzeyinde karla karışık yağmur ve yer yer kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Mardin ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

YOĞUN SİS UYARISI 

Özellikle sürücülerin oldukça dikkatli olması gerektiğini belirtilen açıklamada, gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sisin yoğunlaşmasının beklenildiği belirtildi. 

30 Ekim hava durumu

HAVA SICAKLIĞI

Bazı kıyı kesimlerinde sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde 1-3 derece üzerinde olması ve diğer yerlerde de ortalama sıcaklık civarında seyretmesi bekleniyor. 

RÜZGAR

Kuvvetli rüzgara karşı uyarıda da bulunun meteoroloji, özellikle iç ve doğu kesimlerde doğu ve güneydoğulu, diğer yerlerde kuzeydoğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara Denizi ve Marmara Bölgesi'nin batısı ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli(30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan bir diğer uyarı ise kuvvetli yağışlar için geldi. Sabah saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu'da görülecek olan sağanak yağışların, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Bitlis çevreleri ile Adıyaman'ın doğu, Elazığ'ın güney ve doğu, Muş ve Bingöl'ün güney ve Mardin'in kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal