Meteoroloji’den kritik hava durumu uyarısı: Kuvvetli kar yağışı için hazır olun

Meteoroloji’nin yayımladığı hava durumu raporuna göre, 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu. Söz konusu illerde kuvvetli kar yağışı olması bekleniyor. İşte 28 Ocak 2024 hava durumu…

28.01.2024-09:23 - (Son Güncelleme: 28.01.2024-09:23)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 28 Ocak 2024 Pazar gününe ait hava durumu raporunda güncel havanın nasıl olduğu açıklandı. Yayımlanan rapora göre, Son değerlendirmelere göre, genel olarak parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yağışlı bir hava tahmin ediliyor.

Kıyı bölgelerinde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar yağışı şeklinde görülecek olan hava durumu, özellikle Bolu çevresi, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimlerinde etkili olacak. Aynı zamanda Kastamonu'nun kuzey yüksek bölgeleri, Sakarya'nın güney ve doğusundaki yükseklerde yoğun kar yağışları bekleniyor.

28 Ocak hava durumu

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis oluşumuyla birlikte buzlanma ve don olaylarının yaşanması öngörülüyor.

7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Bolu çevresi, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu'nun kuzey yüksek bölgeleri, Sakarya'nın güney ve doğu yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği için olası olumsuzluklara karşı (ulaşım aksaklıkları, buzlanma, don olayları vb.) dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir. Bolu, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinde hava koşullarına karşı hassasiyet önem arz ediyor.

28 Ocak 2024 hava durumu

28 Ocak hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal