Meteoroloji Uzmanı Açıkladı: Kar Yağışı İstanbul'u Ne Zaman Terk Edecek?

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, kar yağışının İstanbul'da ne zaman sona ereceğini açıkladı.

25.01.2022-12:34 - (Son Güncelleme: 25.01.2022-12:56)

Kar yağışı yurdun büyük bölümünde etkili olmaya devam ederken İstanbul'da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı peş peşe uyarılar geliyor. 

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen de İstanbul'da don ve buzlanmaya dikkat çekerek gündüz karın etkisini yitireceğini, akşam saatlerinde tekrar başlayacağını bildirdi. Şen, bu sabah ise, ''Kar, deniz etkisiyle tekrar başlayabilir ama dünkü kadar kuvvetli olmaz. 1-2 saat içinde netleşir'' ifadelerini kullandı. 

85 SANTİMETRE KAR ÖLÇÜLDÜ

İstanbul'da kar yağışı hafta sonundan bu yana etkisini artırarak devam ediyor. Kara teslim olan İstanbul'da valilik tarafından alınan kararlar peş peşe açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da kentte bazı bölgelerde 85 santimetre kar ölçüldüğünü, ayrıca birçok yolun kapalı olduğunu bildirdi. İBB Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) çalışmaları takip eden İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada, yağan karı "afet yağışı" olarak niteledi. 

Bazı bölgelerde ise kar kalınlığının bir metreye yaklaştığını aktaran İmamoğlu, "Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi gibi noktalarda kırsala gittikçe 80-85 santim gibi kar yüksekliklerini ölçerek bize ulaştırdı. Güneydeki ilçelerimizde 50-60 santimetrelere iniyor. Kent merkezinde de 35-40-50 santimetrenin altında pek fazla yer ölçemiyoruz" dedi. 


İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN SONA ERECEK? 

Peki kentte trafiği durma noktasına getiren yağış 'ne zaman sona erecek?' herkes bunu merak ediyor. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen dün akşam katıldığı canlı yayında, İstanbul'da don ve buzlanma beklendiğini ancak bugün gündüz saatlerinde kar görülmeyeceğini aktardı. Şen, kar yağışının akşam 20.00 21.00 saatlerinde görüleceğini ifade etti. Şen attığı bugün tweette de, 'İstanbul'da bugün deniz etkisi tekrar başlayabilir öğlen ve sonrası ama dünkü kadar kuvvetli olmaz.1-2 saat içinde netleşir' dedi. 

ARAÇLARIN YÜZDE 70'İNİN KIŞ LASTİĞİ YOKTU 

Şen ayrıca trafiğe araçlarıyla çıkanlar için, ''Bu akşam tekrar aynı şeyi göze alanları ben hayretle karşılıyorum. Dün akşam araçlara baktım, yüzde 70'inde kar lastiği yoktu, kış lastiği de yoktu. Bu şekilde trafiğe çıkmışlardı. Umarım bugün böyle bir hataya düşmez kimse'' dedi. 

KARADENİZ DE ÇIĞ TEHLİKESİ 

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen öte yandan, İç Ege, İç anadolu, Karadeniz de kuvvetli olmasa da kar yağışının görüleceğini ve çığ tehlikesi olabileceğine dikkat çekti. Bugün Orta ve doğu Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde KKY iç kesimlerinde kar yağışının yoğun göründüğünü, yağışın öğlen saatlerinden itibaren Konya Karaman'da kuvvetleneceğini bildirdi. 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI AKŞAM SAATLERİNDE GÖRÜLECEK 

Prof. Dr. Şen, İstanbul'un batısındaki dün görülen yoğun kar yağışının bu sabah sakinlediğini, İstanbul genelinde yoğun bir kar yağışının yaşanmayacağını akşam saatlerinde karın tekrar yağacağını ama dünkü yoğunluğun görülmeyeceğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal