İstanbul Havalimanı'nda Kar Yağışı Nedeniyle Tüm Uçuşlar Durduruldu

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, İstanbul Havalimanı'nda gece 00.00'a kadar tüm uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

25.01.2022-11:43 - (Son Güncelleme: 25.01.2022-12:50)

Bütün ülkeyi tesiri altına alan yoğun kar yağışı zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Zorlu vakitler geçirilen şehirlerden olan İstanbul'da da kar yağışı olumsuz etkisini sürdürmeye devam ediyor. İstanbul'da yoğun kar yağışı kara ulaşımına olduğu gibi hava ulaşımına da engel oluyor. Vatandaşlar İstanbul Havalimanı'nda uçuşların olup olmayacağını merak ediyor. THY yetkililerinden Olan Yahya Üstün konuyla ilgili açıklamada bulundu.

GECE YARISINA KADAR HAVALİMANI OPERASYONLARI DURDURULDU

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, İstanbul Havalimanı operasyonlarının gece 00.00'a dek durdurulmuş olduğunu açıkladı. Üstün sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden gerçekleştirmiş olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'İlgili otoriteler havalimanlarımızı ve ulaşım yollarını uçuşlarımıza yeniden hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00:00'a kadar durdurulmuştur.'


İSTANBUL HAVALİMANI PİSTLERİNDEN BİRİ TRAFİĞE AÇILDI

Kar yağışı sebebiyle uçuşların durdurulduğu İstanbul Havalimanı'ndaki pistlerinden biri saat 12.00 itibariyle uçuşlara açıldı. Öncelik kar yağışı sebepli havalimanına iniş yapamayarak çeşitli şehirlerde bulunan havalimanlarına yönlendirilen uçuşlarda olacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden söz konusu konuyla ilgili resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada İstanbul Havalimanı'nın 18/36 numaralı pistinin park yeri onayı alınarak divert (yönlendirme) uçuşlar öncelikli olacak bir şekilde 25 Ocak 2022 tarihi saat 12:00'de trafiğe açıldığı bilgisi paylaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal