Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Sağanak Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden birçok bölgeye uyarı geldi. Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğusu ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli sağanak yağış tahmin ediliyor.

16.08.2021-08:54 - (Son Güncelleme: 16.08.2021-08:54) Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Sağanak Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden birçok bölge için uyarı geldi. Son günlerde Batı Karadeniz'de meydana gelen yağış felakete yol açtı. Bununla beraber Kastamonu, Sinop ve Bartın'da gerçekleşen sel felaketinde 66 kişi yaşamını yitirirken, kayıp vatandaşları arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Meydana gelen sel sebebiyle evlerinden tahliye edilen, mağdur olan vatandaşlara yapılan yardımlar yağmaya devam ediyor. 

DOĞU KARADENİZ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketleri ardından şimdi de aşırı yağışların getirdiği sel Doğu Karadeniz için bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın akşam saatlerine kadar Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ordu çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.

SELE KARŞI ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR

Söz konusu yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon’un doğusu ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması tahmin ediliyor. Bu sebeple sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekiyor.

SICAKLIK VE RÜZGAR

Diğer yandan hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, sıcaklığın kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal