Meteoroloji uyardı: Ege ve Akdeniz bölgelerinde fırtına alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle vatandaşları uyardı. Orta ve Güney Ege'de yarın sabah saatlerinden itibaren güneyden esecek olan rüzgarın, 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km) fırtına şeklinde olması tahmin ediliyor. Fırtınanın, öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenirken, Batı Akdeniz'in batısı ile Antalya Körfezi'nde ise öğle sonrasında etkili olması öngörülüyor.

04.03.2024-14:19 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-14:19)

Meteoroloji yetkilileri, bu fırtınanın denizcilik faaliyetleri üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Deniz seyahatlerine çıkacak olanların ve balıkçıların dikkatli olmaları, yetkililerin uyarılarına kulak vermeleri isteniyor. Fırtına nedeniyle oluşabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı vatandaşların da tedbirli olmaları ve açık alanlarda gereksiz dolaşmamaları önemle vurgulanıyor.

Yerel yönetime de tedbir uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama, fırtına beklenen bölgelerdeki yerel yönetimlerin ve kolluk kuvvetlerinin de ilave önlemler alması gerektiğine işaret ediyor. Meteorolojik durumun gelişimini yakından takip eden yetkililer, halka anlık bilgilendirmelerle güvenliği sağlamak için çaba harcamaya devam ediyor.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal