Ekrem İmamoğlu’na bedelli göndermesi yapan Özel’in açıklamaları sonrası murat Kurum’un askerlik geçmişindeki dikkat çeken detay ortaya çıktı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bedelli askerlik yaptığını bilerek sarf ettiği sözler dikkat çekti. Özel’in İmamoğlu’na gönderme yaptığı konuşulurken, Murat Kurum’un askerlik geçmişi de merak edildi. Kurum’un askerlik sürecine dahil ortaya çıkan detay ise sosyal medyada büyük beğeni topladı. İşte detaylar…

04.03.2024-13:47 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-18:09)

CHP seçmenini ikiye bölen Özel’in bedelli askerlik açıklamaları sonrası AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un, sosyal medyada yayılan askerlik fotoğrafı büyük ilgi gördü. 

İmamoğlu bedelli Kurum komanda olarak askerlik yaptı 

Özel’in geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada; "Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil. Gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz” kullandığı ifadeler sonrası CHP’nin içindeki gerilim tırmandı. İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun bedelli askerlik yapmış olması, Genel Başkan’ın açıklamalarını kasti olarak yaptığı şeklinde yorumlandı. Özel ile İmamoğlu arasında bir süredir gerilim yaşandığı kulislerde gezerken, Özel 31 Mart seçimleri öncesi yaptığı açıklama seçmeni kızdırdı. Özel’in eleştiriyi Murat Kurum üzerinden döndürüyor gibi lanse edilmesi sonrası Kurum’un askerlik fotoğrafları X’de gezmeye başladı. AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum’un  2000 yılında askerlik görevini uzun dönem olarak yaptığı öğrenildi.

Murat Kurum nerede askerlik yaptı?

Kurum gönüllü olarak Şırnak’a gitmiş

2000 yılında İstanbul'da Tuzla Piyade Birliği'nde askerlik görevine başlayan Murat Kurum, aynı yılın şubat ayında İzmir Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'na teslim oldu.

İzmir Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yaparken terörle mücadele için gönüllü olarak Şırnak'a giden Kurum, 18 aylık zorunlu askerlik görevini burada başarıyla tamamladı. Murat Kurum, daha sonra 21 Temmuz 2001 tarihinde terhis oldu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal