Meteoroloji Uyardı! Dikkat Yağış Geliyor!

Meteoroloji'den Karadeniz kıyıları için yağış uyarısı yapıldı. Yağışların Rize ve Artvin'de şiddetli olması öngörülüyor.

22.07.2020-09:26 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-09:46) Meteoroloji Uyardı! Dikkat Yağış Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Tokat, Artvin ve Ardahan etraflarından bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngördüklerini açıkladı. Yağışlar Rize ve Artvin’in kıyı bölgelerinde şiddetli olacak.

Türkiye’nin kuzey bölgeleri parçalı ve zaman zaman çok bulutlu olacak. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri düzeyinde ilerleyecek. Rüzgar genellikle kuzeyli taraflardan hafif, yer yer orta şiddette, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz’in iç bölgelerinde kuzeyli yönlerden şiddetli esmesi bekleniyor.

DOĞU KARADENİZ’İN DOĞUSUNDA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

MGM'den gelen Orta ve Doğu Karadeniz’de şiddetli yağış uyarısı şu şekilde:

'Yağışların Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yıldırım düşmesi, trafikte aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgârın bu gece ve yarın (Salı) sabah ilk saatlerde Orta Karadeniz’de kuzeybatı, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'

RÜZGAR UYARISI

Diğer taraftan hava sıcaklığının ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde 2 ile 5 derece arasında azalacağı, başka yerlerde aynı kalacağı öngörülüyor. Rüzgarın da genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve doğu bölgelerde batı ve güneybatı taraflardan hafif, yer yer orta şiddette, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey taraflardan kuvvetlice (30-50 km/saat), gece ve sabahın ilk saatlerinde Orta Karadeniz'de kuzeybatı, öğle sularından itibaren Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı taraflardan şiddetli (40-60 km/saat) eseceği bekleniyor.

YURTTA HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi'nde az bulutlu, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, sabah sularında Kocaeli ve Sakarya etraflarının yerel olmak üzere sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı öngörülüyor. Rüzgarın bölgenin güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu taraflardan şiddetli (30-50 km/saat) esmesi öngörülüyor.

EDİRNE

Parçalı ve az bulutlu 35°C

İSTANBUL

Parçalı bulutlu 29°C

EGE BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık, iç bölgelerinin zaman zaman parçalı bulutlu olması öngörülüyor. Rüzgarın Kuzey Ege sahillerinde kuzey yönlerden şiddetli (30-50 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

İZMİR

Az bulutlu ve açık 34°C

MUĞLA

Az bulutlu ve açık 38°C

AKDENİZ BÖGLESİ

Akdeniz Bölgesinde hava durumunun az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz’in iç bölgelerinin zaman zaman parçalı bulutlu olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Hatay ,Osmaniye ve Adana’da sis ve pus olması öngörülüyor.

ADANA

Parçalı bulutlu sabah saatlerinde çevreleri sisli ve puslu 34°C

ANTALYA

Az bulutlu ve açık 40°C

İÇ ANADOLU BÖGLESİ

İç Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey bölgelerinin zaman zaman parçalı bulutlu olması bekleniyor.

ANKARA

Parçalı ve az bulutlu 31°C

ESKİŞEHİR

Parçalı ve az bulutlu 29°C

BATI KARADENİZ BÖGLESİ

Batı Karadeniz Bölgesi parçalı zaman zaman çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

BOLU

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı 23°C

ZONGULDAK

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı 25°C

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖGLESİ

Parçalı zaman zaman çok bulutlu, kıyı bölgeleriyle Tokat ve Artvin etrafının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması öngörülüyor. Yağışların, Trabzon’un doğu kesimi, Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde zaman zaman şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın sabah sularında Orta Karadeniz’de kuzeybatı, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı taraflardan şiddetli (40-60 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

AMASYA

Parçalı ve az bulutlu 31°C

RİZE

Parçalı ve çok bulutlu, zaman zaman şiddetli olmak üzere aralıklı sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı 28°C

TRABZON

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinde zaman zaman şiddetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28°C

DOĞU ANADOLU BÖGLESİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumu az bulutlu ve açık, yer yer kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, öğleden sonra Kars ve Ardahan etrafının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı bekleniyor.

ERZURUM

Az bulutlu ve açık, yer yer parçalı bulutlu 33°C

KARS

Az bulutlu ve açık, yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı 31°C

VAN

Az bulutlu 32°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖGLESİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

DİYARBAKIR

Az bulutlu ve açık 42°C

GAZİANTEP

Az bulutlu ve açık 41°C

ŞANLIURFA

Az bulutlu ve açık 44°C

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal