Meteoroloji Uyardı! Sağanak Geliyor

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, bu hafta kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde görülecek olan kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar haricinde yurt genelinde hava durumunun parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.

20.07.2020-11:18 - (Son Güncelleme: 20.07.2020-10:53) Meteoroloji Uyardı! Sağanak Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son değerlendirmelere bakıldığında, ülkenin kuzey bölgelerinin parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Batı Karadeniz, Trakya, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Çankırı etrafları ile Ankara'nın kuzey bölgelerinin yerel olmak üzere sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı, öteki bölgelerin az bulutlu ve açık olması öngörülüyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı Batı Karadeniz'de 2 ile 4 arasında derece düşecek başka bölgelerde 1 ile 3 derece arasında yükselecek.

Türkiye'nin, bu hafta ortasına kadar, güneydoğu bölgelerinde Basra kaynaklı sıcak hava dalgasının tesiri altına gireceği öngörülüyor.

Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz sahilleri ile doğu bölgelerinde batı ve güneybatı taraflardan hafif, yer yer orta şiddette eseceği öngörülüyor. Bir takım şehirlerde öngörülen hava durumuyla günün en fazla sıcaklıkları da şu şekilde:

TÜRKİYE'DE BAZI İLLERDE HAVA DURUMU 

Ankara: Az bulutlu ve açık, öğle sularından sonra yer yer parçalı bulutlu, kuzey bölgeleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 36°

İstanbul: Parçalı bulutlu, yerel sağanak yağış 28°

İzmir: Az bulutlu ve güneşli 32°

Adana: Az bulutlu 34°

Antalya: Az bulutlu ve güneşli 30°

Samsun: Parçalı bulutlu, gece sularında sağanak yağışlı 28°

Trabzon: Parçalı bulutlu, gece sularında sağanak yağışlı 28°

Erzurum: Az bulutlu ve güneşli 35°

Diyarbakır: Az bulutlu ve güneşli 42°

Güneş ışıklarının dik geldiği saat 11 ile 16 arasında en başta yaşlılar olmak üzere, çocuklar ve kronik hastalığı olanların güneş çarpmasına karşı dikkat etmeleri ve gereken önlemleri almaları oldukça önemli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal