Meteoroloji Kar Tahminini Değiştirdi!

İşte yeni harita...

13.02.2021-16:01 - (Son Güncelleme: 13.02.2021-16:01) Meteoroloji Kar Tahminini Değiştirdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son hava tahmininde, çarşamba gününden sonra Marmara Bölgesi'nin büyük bir kısmı ile Ege'de kar yağışının etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor. 

İstanbul başta olarak tüm yurt genelini tesiri altına alması tahmin edilen kar yağışıyla ilgili, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son tahminin raporunu paylaştı.

14-20 Şubat tarihlerine yapılan haritalı tahmini sosyal medya hesabından paylaşan Meteoroloji paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 "Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına, özellikle Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altına düşeceği tahmin ediliyor."

mgmharita13021212120202 

Meteoroloji'nin haritalı tahminine daha önce, hafta sonuna dek hakim olması tahmin edilen kar yağışının, çarşamba günü itibariyle etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor. Pazar günü etkili olmaya başlayacak olan ve 'kuvvetli kar' uyarısı ile bildirilen yağışların, pazartesi, salı ve çarşamba günleri neredeyse Türkiye'nin tamamında etkili olması öngörülüyor.

Perşembe günü de, Karadeniz ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yoğun kar yağışının hakim olması, Orta Anadolu'da yağışsız olması fakat soğuk bir havanın hakim olması tahmin ediliyor. Marmara ile Ege'de de perşembe günü parçalı bulutlu ve güneşli bir hava tahmin ediliyor.

Cuma günü de, Batı ile Orta Karadeniz etrafı ve Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. Öteki bölgelerde de açık bir hava tahmin ediliyor.

Gelecek cumartesi günü de bütün yurtta yağış olmaması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmin haritasında geçen gün yapılan tahminde kar yağışının altı gün boyunca süreceği, bu gece etkili olacak yağışın cuma günü İstanbul'dan ayrılması tahmin ediliyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal