Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Sağanak Yağış Uyarısı! 3 İlçede Eğitime Ara Verildi

Meteoroloji'nin yayınladığı güncel hava durumu raporuna göre, bugün yurdun batı kesimlerinde sağanak yağış beklenirken kırmızı kod verilen Antalya'nın Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde, eğitime bir gün ara verildi.

30.12.2021-10:49 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-10:49)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirilmelerine göre, Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların Ege Bölgesi’nin güneyine doğru etkisini artırması bekleniyor. Yarın itibariyle etkisini kaybedeceği belirtilen yağışların, hava sıcaklığını birkaç derece düşüreceği bekleniyor. 

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ 

Meteoroloji'nin yayınladığı son hava durumu raporuna göre, kuvvetli yağış beklenen İzmir, Aydın ve Muğla'ya sarı kodlu uyarı verilirken, Burdur ve Antalya'ya turuncu, Antalya'nın Finike, Kumluca ve Kemer ilçelerine de kırmızı kodlu uyarı verildi. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Güncel hava durumu değerlendirmelerinde, ülkemizin batı kesimleri çok bulutlu olurken Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa ve Uşak çevreleri ile gece saatlerinde İstanbul ve Kocaeli’nin kuzey ilçelerinde aralıklı sağanak yağış, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, yer yer ise parçalı bulutlu ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hayatı olumsuz etkileyecek kuvvetli yağışlara karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılıyor. 


3 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı verilen bölgeler olan Antalya'nın Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde, 30 Aralık Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince beklenen yoğun yağış nedeniyle ilçemizde 30 Aralık günü 1 gün süreyle eğitime ara verilecektir’ ifadelerini kullandı. Finike Kaymakamlığı’nın yaptığı paylaşımda ise, ‘Son meteorolojik değerlendirmelere göre beklenen yoğun yağışlardan dolayı Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 30 Aralık 2021 Perşembe günü ilçemizde okullara ara verilmiştir’ açıklamalarında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ‘kırmızı kod’  uyarısı verilen 3 ilden diğeri olan Kemer’de de bugün eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. Antalya Valiliği’nin internet sitesinden yapılan paylaşımda, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar, dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıldı 

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava durumu tahmin raporunun iller göre dağılımı şu şekilde olacak...

EDİRNE °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 

İSTANBUL °C, 15°C

Yağışlı 

KIRKLARELİ °C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 

KOCAELİ °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde hafif yağmurlu 

A.KARAHİSAR °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 18°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 13°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 11°C

Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

ADANA °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 15°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HATAY °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 9°C

Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 10°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

KONYA °C, 9°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

BOLU °C, 13°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

DÜZCE °C, 19°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

KASTAMONU °C, 9°C

Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 16°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

AMASYA °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

ÇORUM °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 14°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, 1°C

Parçalı bulutlu

KARS °C, -5°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 2°C

Parçalı bulutlu

DİYARBAKIR °C, 9°C

Parçalı bulutlu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal