CHP'li Özgür Özel'den Kur'an Kurslarına Yönelik Skandal Açıklama: 'Orta Çağ Zihniyeti'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de yaptığı basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından okul öncesi verilen din eğitimini eleştirerek ‘orta çağ zihniyeti’ olarak tanımladı.

30.12.2021-09:01 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-11:02)

Cumhuriyet Halk Partisi Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş Kur’an kurslarına eleştiride bulundu. Özel, konuşmasında okul öncesi verilen din eğitimi için ‘orta çağ zihniyeti’ dedi. 


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş grubuna sahip çocuklar için başlattığı Kur’an kurslarıyla ilgili eleştiride bulundu. Çocukların okul öncesi din eğitim almalarını istemeyen Özel, söz konusu kursların ‘orta çağ zihniyeti olduğunu ifade etti. 

KONUŞMASINDA DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NI HEDEF ALDI

TBMM’de basın toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuşmalarında Diyanet’i hedef aldı. ‘Eğitimde birlik var, kanunu var. Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi?’ diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ‘Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmayı zorunlu yapmaya çalışıyorlar’ dedi. 

DİNİ KURUMLAR ANAYASAYA UYGUN DEĞİL ÇIKIŞI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4- 6 yaş grubundaki çocukların okul öncesi dini eğitim almalarına ilişkin yaptığı konuşmasında Sıbyan Mektepleri'ni orta çağ zihniyeti olarak tanımlayan Özel, söz konusu kurumların anayasaya uygun olmadığını söyledi.

OKUL ÖNCESİ DİN EĞİTİMİNİ ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİ OLARAK TANIMLADI

Açıklamalarında okul öncesi din eğitimine yönelik ‘orta çağ zihniyeti’ ifadelerini kullanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, basın toplantısında şunları söyledi: ‘Bu kafayla, bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var.’

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DİKTATÖR DEMİŞTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ‘Referandumsuz anayasa değişikliği için 400, referandumlu anayasa değişikliği için 360 milletvekili lazım. Biz yokuz. Tek adamlarla diktatörlerle oturup anayasa müzakeresi yapmıyoruz. Bizi denklemden düşün’ ifadelerine yer vermişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal