Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu uyarısı! Kuvvetli yağış kapıda

Meteoroloji hava durumu raporunu yayınladı. O bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İşte haberin detayları...

27.05.2022-08:50 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-09:24)

Meteoroloji İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller için hava durumu raporunu paylaştı. Marmara'da gece ve sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi tahmin edilmektedir. İşte İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu tahminleri.

Peki bu hafta hava durumu nasıl olacak? 

5 günlük hava tahmini raporlarına ilişkin çarşamba günü yurdun iç kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterecektir. Ülkenin batı kesimlerinde de pazartesi günü parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Salı günü de bulutlar yerini yağışlara bırakacaktır. 

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsünün yer aldığı eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. 

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. 

Batı kesimlerde ise güney ve güneybatı, doğu bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir. 

Marmara

Az bulutlu yarın zamanla parçalı çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Rüzgar yarın zamanla güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40 - 70 km / saat) olmak üzere eseceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir. 

İSTANBUL 5°C, 13°C Az bulutlu yarın zamanla parçalı ve çok bulutlu 

EDİRNE 1°C, 15°C Az bulutlu yarın zamanla parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 

KIRKLARELİ 2°C, 13°C Az bulutlu yarın zamanla parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 

KOCAELİ 4°C, 16°C Az bulutlu yarın zamanla parçalı ve çok bulutlu 


EGE

Az bulutlu yarın zamanla parçalı çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Rüzgar yarın zamanla güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40 - 70 km / saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir. 

İZMİR 5°C, 15°C Az bulutlu yarın zamanla parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 

MANİSA 2°C, 15°C Az bulutlu yarın zamanla parçalı ve çok bulutlu 

A.KARAHİSAR -8°C, 7°C Az bulutlu 

DENİZLİ 3°C, 13°C Az bulutlu 

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir. 

ANKARA -3°C, 8°C Parçalı ve az bulutlu 

ÇANKIRI -6°C, 5°C Parçalı ve az bulutlu 

ESKİŞEHİR -4°C, 11°C Parçalı ve az bulutlu 

KONYA -4°C, 7°C Parçalı ve az bulutlu 


AKDENİZ 

Az bulutlu, yarın zamanla parçalı bulutlu öğle saatlerinden itibaren Antalya'nın doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir. 

ADANA 5°C, 16°C Az bulutlu 

ANTALYA 7°C, 17°C Az bulutlu yarın zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğu kesimleri sağanak yağışlı 

HATAY 3°C, 12°C Az bulutlu 

ISPARTA -4°C, 6°C Az bulutlu yarın zamanla parçalı bulutlu 

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir. 

BOLU -7°C, 8°C Parçalı ve az bulutlu 

DÜZCE -2°C, 11°C Parçalı ve az bulutlu 

KASTAMONU -4°C, 7°C Parçalı ve az bulutlu 

ZONGULDAK 4°C, 14°C Parçalı ve az bulutlu 


ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yağmurlu, iç kesimleri ile Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. 

AMASYA -4°C, 7°C Parçalı bulutlu 

SAMSUN 5°C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusu yağmurlu 

TOKAT -4°C, 6°C Parçalı bulutlu 

TRABZON 5°C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu 

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir. Bölgede eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. 

ERZURUM -14°C, -1°C Parçalı ve çok bulutlu 

KARS -14°C, -3°C Parçalı ve çok bulutlu 

MALATYA -5°C, 6°C Parçalı bulutlu

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal