Meteoroloji Genel Müdürlüğü 27 Ocak Hava Durumu Raporunu Yayımladı! 19 İl İçin Yoğun Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan hava durumu tahmin raporuna göre, yurtta etkili olan kar yağışı bugün de sürecek. Yağışların, İstanbul ve çevresinde aralıklı yağışlı, Doğu Anadolu’da ise kuvvetini artırması bekleniyor.

27.01.2022-08:50 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-12:42)

Yurdu etkisi altına alan kar yağışının bugün ve yarın etkisini sürdüreceği belirtildi. Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu raporuna göre, karlı havanın, Cuma gününden itibaren ülkeyi terk etmesi bekleniyor. 

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

19 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin de karla karışık yağmurlu olması beklenirken İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Kocaeli, Yalova, Sakarya'nın kuzeyi, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Anamur, Tokat, Muş, Bingöl, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Ş. Urfa’nın kuzey ve batısı ile Batman ve Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinde yoğun kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayının görüleceği de tahmin ediliyor. 


İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu bu sabah saatlerinde kar yağışlı

ANKARA °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuzey kesimleri kar yağışlı

İZMİR °C, 8°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 11°C

Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 3°C

Çok bulutlu, karla aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatleri itibarıyla yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 

TRABZON °C, 6°C

Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, -3°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kar yağışlı

DİYARBAKIR °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal