Metaverse arsa nasıl alınır, sanal arsa almak ne kadar? Metaverse arsa hangi platformlardan alınır? Metaverse arsa alma işlemleri ve platformları

Son günlerin çok fazla ilgi gören konuları arasında yer alan Metaverse ile sanal arsa satın alma sistemi sosyal medya platformlarında da konuşulmaya başlandı. Kullanıcılar Metaverse ile sanal arsa satın alabilmek için 'Metaverse arsa nasıl alınır, sanal arsa almak ne kadar?' şeklindeki sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, Metaverse arsa hangi platformlardan alınır? İşte, Metaverse arsa alma işlemleri ve platformları..

26.03.2022-12:54 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-12:54) Metaverse arsa nasıl alınır, sanal arsa almak ne kadar? Metaverse arsa hangi platformlardan alınır? Metaverse arsa alma işlemleri ve platformları
Sanal alemde son zamanlarda Metaverse ile sanal arsa satın alma konusu çok fazla rağbet görmeye başladı. Sosyal medya platformlarının da bir numaralı gündem maddelerinden biri haline gelen sanal arsa satın alma işlemleri ile ilgili çok sayıda paylaşım yapılıyor. Kullanıcılar, sanal aleme giriş yaparak arsa satın almanın yollarını ararken Metaverse arsa alma işlemleri ve platformları hakkında tüm bilinmesi gereken detayları sizler için haberimizin detaylarında derledik.

Metaverse arsa nasıl alınır, sanal arsa almak ne kadar?


2022 yılının en çok konuşulan konularının başında gelen ve Türkçe tabiriyle sanalevren anlamına gelen Metaverse, geleneksel bilgisayarları sanal ve artırılmış gerçeklik taşıyan cihazlarla çevrimiçi 3 boyutlu sanal ortamları desteklemeye yarayan bir sistemdir. İntenet'in varsayımsal olarak bir yinelemesi haline gelen Metaverse, hem bilgisayarlarda hem de 3D cihazlarda insan bilişini yapay olarak tasarlanmış fiziksel ortama eviriyor. 

Metaverse arsa nasıl alınır, sanal arsa almak ne kadar?

Dünya genelinde en önemli metaverse yatırımcılarının başında gelen Oculus şirketi genel olarak sanal gerçeklik cihazları üzerinde çalışıyor. Daha sonra ardından sistemi 2 milyar dolara alan Facebook geliyor. Microsoft gibi çok önemli yazılım şirketleri ile iş birliği anlaşması imzalayan Facebook, Roblox gibi oyun platformlarına da büyük arge yatırımları yapmaya başlamıştır.

Elinden çok fazla büyüklükte bir veri havuzu bulunan Facebook, milyonlarca insanın metaverileri bilgilerine de sahiptir. Yeni yapay zekâ temelli dünyanın, insanlarda genel anlamda bireysel sınırları tehdit edeceği endişesini de beraberinde getirmiştir. Kavram intenetin bir geleceği olarak görülen Metaverse'yi ilk kullanan şehir ise Seul kentidir.

Teknolojinin son boyutu olarak kabul edilen Metaverse'de insanlar ellerinde tuttukları sanal gerçeklik cihazlarıyla istedikleri yerde sanal alışveriş, sinema aktivitesi, kafe toplantıları gibi birçok eylem fiziksel olarak bir çaba göstermeden sanal ortamda yapmalarına olanak sağlanmıştır. Son günlerde ise insanların en çok rağbet ettiği sanal arsa alımları ise özellikle sosyal medya platformlarında büyük rağbet görmeye başladı. 

Metaverse arsa nasıl alınır, sanal arsa almak ne kadar?

Metaverse arsa hangi platformlardan alınır? 

Metaverse sistemini kullanarak arsa sayın almak isteyen kullanıcılar arsayı hangi platformlardan ve ne kadara alacağını merak ediyorlar. Metaverse arsa satın almak için ilk olarak kullanıcının elinde bir metamask cüzdanı olması gerekiyor. Daha sonra sanal arsa satın almak istenilen platforma üye olunması.. Şu aralar çok sayıda Metaverse platformu sanal arsa alımı için faaliyet gösteriyor. Bunlardan bazıları ise şöyle sıralanıyor.

Metraverse arsa satın alınacak platform isimleri:

* OVR

* Sandbox

* Axie Infinity

* Blocktopıa

* Genesis City

* Lunacia

* Decentraland

* MatrixWorld Land Sale

* nextearth. io

* Dvision Network

* myneighboralice

Yukarıda adı geçen platformlardan birisine üye olan kullanıcılar istedikleri Metaverse sanal arsalardan satın alma işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca arsa satına alabilmek için ek olarak ellerinde Metaverse coinleri de bulundurma zorunda.

Metaverse arsa nasıl alınır, sanal arsa almak ne kadar?

Metaverse arsa nasıl alınır, sanal arsa almak ne kadar? 

Metaverse sisteminde arsa fiyatları da değişkenli gösterebiliyor. Sanal dünyada son zamanlarda fiyatların yükseldiği sanal arsaların ortalama fiyatları ise şöyle sıralanıyor:

Küçük arsalar : 1 dolar ile 100 dolar arası

Merkeze yakın küçük arsalar : 100 dolar ile 1000 dolar arası

Orta boyuttaki arsalar : 10000 dolar ile 50000 dolar arası

Büyük ve merkeze yakın olaerak bulunan arsalar : 200 bin dolar ve üzeri

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal