07.05.2021-16:01 (Son Güncelleme:27.06.2022-15:03)


1

Yıldız futbolcunun hayatı

Yıldız futbolcunun hayatı

Mesut Özil'in hayatı ailesinin Almanya'ya göç etmesi ile şekillendi. Devrek'in Hışıroğlu köyünden olan Mustafa ve Gülizar Özil çifti, işçi sıfatıyla Almanya'ya 1970'li yıllar içerisinde göç ettiler. Mesut Özil'in kendisi gibi futbolcu olan Mutlu adında bir ağabeyi ve iki de kız kardeşi bulunmaktadır. Türk asıllı Alman millî futbolcu Mesut Özil, Premier League takımlarından Arsenal'da da forma giymiştir.



2

Almanya'da hangi takımlarda oynadı?

Almanya'da hangi takımlarda oynadı?

Başarılı oyun kurucu Özil, 2006 tarihinde doğduğu şehrin takımı olan ve Bundesliga'da mücadele eden Schalke 04'e transfer olarak profesyonel futbol hayatına başladı. Sonrasında 2008 tarihinde bir başka Bundesliga ekibi olan Werder Bremen'e transferi gerçekleştirdi.



3

Real Madrid'e transfer oluşu

Real Madrid'e transfer oluşu

Almanya ile 2010 FIFA Dünya Kupası'nda gösterdiği büyük performans ile Ağustos 2010 tarihinde La Liga'nın en büyük takımlarından birisi olan Real Madrid'e transfer oldu. Burada da Cristiano Ronaldo ile birlikte oynadı. Real Madrid ile 159 maça çıkan Özil, toplamda 27 gol attı ve 82 asist yaptı.



4

Arsenal kariyeri

Arsenal kariyeri

Fenerbahçe'nin Arsenal'den transfer ettiği Mesut Özil, İngiliz ekibinde uzun yıllar forma terletti ve burada etkili bir performans ortaya koydu. Mesut Özil, Arsenal formasıyla 254 karşılaşmaya çıkarken 44 gol atıp 77 asist yapma başarısı gösterdi. İngiliz ekibiyle 2 FA Cup zaferi yaşarken, 2019 yılında Avrupa Ligi finali oynadı.



5

Fenerbahçe'ye transferi

Fenerbahçe'ye transferi

İstanbul'a gelişinin ardından FBTV'ye açıklamalarda bulunan Mesut Özil, "Çok heyecanlıyım, konuşmalarımdan da bellidir ben Fenerbahçeliyim. Türkiye'ye ve Fenerbahçe'ye geleceğim için çok mutluyum. Allah'a şükür oldu. O yüzden çok mutluyum ve heyecanlıyım. Fenerbahçeli olarak o formayı giymeyi Allah nasip etti. İnşallah da formayı gururla taşıyacağım ve takım için elimden geline yapacağım." ifadelerini kullanmıştı.



6

Transferi çok konuşuldu

Transferi çok konuşuldu

Mesut Özil'in, Fenerbahçe'ye transferi gerek Türkiye'de gerek yurt dışında büyük yankı uyandırdı.



7

Futbolcunun eşi kimdir?

Futbolcunun eşi kimdir?

Mesut Özil'in eşi, Amine Gülşe'dir. Türk kökenli, İsveç vatandaşı oyuncu ve manken Amine Gülşe, 30 Nisan 1993 tarihinde dünyaya geldi. İyi derecede İngilizce, İsveççe ve İspanyolca konuşabilen Amine Gülşe International High School Of The Gothenburg Regione'dan mezundur. Amine Gülşe, 2014 Türkiye güzellik yarışmasında Miss Turkey birinciliğini kazanmıştır.



8

Kadro dışı kaldı

Kadro dışı kaldı

Yıldız futbolcu Fenerbahçe'de takımın teknik direktörü İsmail Kartal ile yaşadığı tartışma nedeni ile kadro dışı kaldı. Tartışmanın nedeni olarak ise futbolcunun maçlarda aldığı süre ile ilgili olduğu ifade ediliyor.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR