Messi eksik olan kupayı aldı: Arjantin Fransa'yı yenerek Dünya Kupası şampiyonu oldu

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda artık final zamanı geldi. Dev finalde Messi önderliğindeki Arjantin ile yeni jenerasyonun en iyisi olarak gösterilen Mbappe’li Fransa karşı karşıya gelecek.

18.12.2022-13:19 - (Son Güncelleme: 18.12.2022-21:14) Messi eksik olan kupayı aldı: Arjantin Fransa'yı yenerek Dünya Kupası şampiyonu oldu

2022 FIFA Dünya Kupası’nda milyonlarca futbolsever nefeslerini Arjantin ile Fransa arasında oynanacak dev final maçı için tutacak. Yarı finalde Hırvatistan’ı 3-0’lık rahat bir skorla geçerek hem finale yükselen hem de 2018 yılının intikamını alan Arjantin Fransa karşısında kazanarak tarihindeki 3. Dünya Kupası’nı kazanmak istiyor. Öte yandan bir diğer yarı final maçında turnuvanın sürpriz takımı Fas’ı 2-0 ile geçen Fransa Arjantin karşısında galip gelerek üst üste 2. kez, toplamda ise 3. kez Dünya Şampiyonu olmak istiyor. Dünya genelinde milyonlarca kişinin takip edeceği karşılaşmada gözler PSG’den takım arkadaşı olan Lionel Messi ile Kylian Mbappe’nin üzerinde olacak. 

Arjantin Fransa maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? 

2022 FIFA Dünya Kupası final maçında Arjantin ile Fransa bugün saat 18.00’de Lusail Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Dev karşılaşmada Polonyalı hakem Szymon Marciniak düdük çalacak.

Arjantin Fransa maçı şifresiz mi?

Bu akşam oynanacak olan Arjantin Fransa maçı TRT 1 ekranlarından şifresiz olarak ekranlara gelecek. 

Arjantin-Fransa muhtemel 11'ler:

Arjantin: Martinez, Molina, Romero, Otamendi, Acuna, De Paul, Fernandez, Mac Allister, Di Maria, Messi, Alvarez

Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez, Tchouameni, Rabiot, Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud

Arjantin Fransa Maçı Ne Zaman

Messi en iyi tartışmasına son vermek istiyor

Dünya Kupası’nda 2014’ten sonra bir kez daha finale yükselen Arjantin’de kaptan Lionel Messi, 2021 yılında kazandığı Copa America’dan sonra milli takım bazında ikinci zaferiini kazanmak istiyor. Arjantinli dünya yıldızı, Fransa karşısında kazanarak kupayı kaldırmayı hedeflerken, Cristiano Ronaldo ile aralarında yapılan en iyi futbolcu kim kıyaslamasına da belki de son verecek.

Arjantin Fransa Maçı Ne Zaman-1

Mbappe bir kez daha zaferin peşinde

Fransa’nın ve futbolun yeni jenerasyonunun belki de en iyisi olan Kylian Mbappe, bu akşam oynanacak olan Dünya Kupası final maçında zafere ulaşmayı hedefliyor. 24 yaşındaki Fransız yıldız 2018 yılından sonra 2022 yılında da zafere ulaşarak üst üste 2 Dünya Kupası kazanan ilk ülke olacak olan Fransa kadrosunda yer almayı planlıyor. 

Son dakika!!!!

Arjantin Fransa'yı penaltılarla 4-2 yenerek Dünya Kupası şampiyonu oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal