Meşhur Van Gölü Canavarı Yıllar Sonra Yeniden Ortaya Çıktı!

Meşhur Van Gölü Canavarı tekrar ortaya çıktı. Yıllardır anlatılan ve hikayeleşen Van Gölü Canavarı, Van Gölü’nde tekrar su yüzeyinde görüldü.

28.10.2021-15:08 - (Son Güncelleme: 28.10.2021-15:46)

Meşhur Van Gölü Canavarı tekrar ortaya çıktı. Yıllardır anlatılan ve hikayeleşen Van Gölü Canavarı, Van Gölü’nde tekrar su yüzeyinde görüldü. O an orada olan vatandaşların cep telefon kamerasıyla çektiği görüntüler büyük ilgi çekti. Bir dönem Türkiye'nin gündemini işgal eden 'Van Gölü Canavarı' iddialara göre yeniden ortaya çıktı. Van'ın Tuşba ilçesinde sahilden göle bakan vatandaşlar cep telefonlarıyla sırtı tırtıklı bir varlığın görüntülerini aldı. Van Gölü'nde hızla hareket eden canlı, cep telefonuyla görüntülendi. Görüntüleri çeken kişiler, sırtının tırtıklı olduğunu belirttikleri canlının, 'Van Gölü canavarı' olduğunu öne sürdü.

VAN GÖLÜ CANAVARI TEKRAR SU YÜZEYİNDE

Bir neslin hikayeleşen meşhur canavarı, Van Gölü Canavarı yeniden su yüzüne çıktı. Van’ın simgeleşen canavarı göl ziyaretçilerine kendini gösterdi. O ana tanıklık eden vatandaşlar cep telefonu kameraları ile bu tarihi anı ölümsüzleştirmek istedi.  DHA'nın haberine göre, Van'ın Tuşba ilçesinin kırsal Adır Mahallesi'nde Van Gölü sahilinde gezintiye çıkanlar, gölde hareketlilik fark etti. Gölde hızla ilerleyen, siyah renkli ve sırtının tırtırlı olduğu öne sürülen canlı, görenleri heyecanlandırdı. Bu sırada araçla bölgeden geçenler, cep telefonuyla canlıyı görüntüledi. Araçtan inip sahile kadar inen grup, canlının 'Van Gölü canavarı' olduğunu öne sürdü. Bir ara sahile iyice yaklaşan canlı, ardından açıklara ilerleyerek bir süre sonra gözden kayboldu.

İLK DEFA 1889 YILINDA GÖRÜLDÜ

Van Gölü Canavarı, ilk olarak 1889 yılında görüldüğü biliniyor. Görüldüğü ilk andan itibaren 1993 yılına kadar bir daha hiç görülemeyen Van Gölü Canavarı,1993 yılından sonra birçok fakrlı kişinin gördüğünü iddia etmesiyle hikayesi hala devam etmektedir. Aynı zamanda 28 Nisan 1889 yılında o dönemin İstabul'da yayı yapan gazetesi Saadet tarafından yapılan haberde, Van Gölü Canavarı'nın, Van Gölü'nde abdest almak isteyen bir kişi yakalayıp suya çektiğini yazmıştı. Varlığı gördüklerini söyleyen kişilerin belirttiklerine göre canavar 15 metre uzunluğunda, oldukça koyu bir renge sahip, sırtında sivri çıkıntıları olan, Plesiosaurus ya da Ichthyosaurus benzeri bir varlıktır.

VAN GÖLÜ CANAVARI HEYKELİ DİKİLDİ

Meşhur Van Gölü Canavarı, hikayelerinin büyümesi ile beraber Van şehrinin sembolü haline geldi. Van'ın Gevaş ilçesi merkezine dikilen yaklaşık 4 metrelik Van Gölü Canavarı heykeli büyük ilgi topluyor. Şehir merkezine dikilen heykelin turizmi canlandıracağı söyleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal