Meşe külü sabunu neye iyi gelir? Meşe külü sabunu nasıl kullanılır?

Son derece faydalı özelliklere sahip meşe külü sabunu neye iyi gelir? Sabah kalktığımızda, banyoda ve hatta saçlarımıza uygulayabileceğimiz meşe külü sabunu nasıl kullanılır?

26.06.2022-15:14 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-15:14) Meşe külü sabunu neye iyi gelir? Meşe külü sabunu nasıl kullanılır?

Doğal bileşenleriyle cildin temizlenmesine destek olan meşe külü sabunu, eski zamanlardan bu yana kullanılan bir üründür. Banyolarda dış sırasında kullandığınız sabunun temizleme özelliği oldukça yüksektir. Kullanıldığı bölgelerde bakterileri yok eden meşe külü sabunu, cildinizin daha doğal bir görünüme kavuşmasını mümkün kılar. Kuru ciltlerde oluşan dökülme gibi sorunları ortadan kaldıran bu ürün; akne, sivilce ve siyah noktaya karşı da bir hayli etkilidir.

Düzenli kullanımda saçlı derideki kepeklere karşı etkili olan meşe külü sabunu, kabuklanma gibi problemlerin de üstesinden gelmenizi sağlar, saçlarınızın daha hızlı uzamasını mümkün kılar. Eğer kuru bir cilde sahipseniz, kış mevsiminde pullanma gibi sıkıntılarla yaşamanız kuvvetle muhtemel. Bu nedenle cildinizin nemli hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Meşe külü sabunu, uyguladığınız bölgede cildinize derinlemesine işleyip ciltte sivilce oluşumunu önler.

Meşe külü sabunu ne işe yarar?

Cildinizin derinlemesine hijyenik bir şekilde temizlenmesine yardımcı olan bu sabun, bakteriler nedeniyle oluşan sivilcelerin tedavisinde de etkilidir. Antibiyotik etkisiyle akneleri iyileştirir, aknenin yol açabileceği izlerin iyileşmesini mümkün kılar. Cildinizin daha parlak görünmesini de sağlayan bu ürün, doğal temizleyici özellikle olup cildinizin temizlenmesinde kullanılıyor.

Kadınlar, makyaj sonrası cildini sağlıklı bir şekilde temizlemelidir. Bunun için de makyaj temizlendikten sonra doğal temizleyici niteliği taşıyan meşe külü sabunu kullanılabilir. Ürün, ciltteki gözenekleri açıp cildinizin sağlıklı bir şekilde hava almasını sağlar.

Sadece cilde değil, saçlara uygulandığında da olumlu etkileri bulunan meşe külü sabunu saçlarınızın sertleşmesini önleyip diğer sabunların yol açabileceği sertliği ortadan kaldırır.

Meşe külü sabunu kullanımı

Son derece kolay bir şekilde kullanabileceğiniz meşe külü sabununu cilde uygulamadan sonra cildinizi temizlemeniz gerekir. Ürünün etkisini tam anlamıyla gösterebilmesi için öncelikle sabunu elinizde köpürtün ve yüzünüze uygulayarak 1-2 dakika bekleyip bol suyla durulayın. Bu işlemi gün içerisinde dilediğiniz saatte uygulamanız mümkündür. Yüz için kullanabileceğiniz gibi saçlarda da uygulanabilecek meşe külü sabununu dilerseniz şampuan gibi de kullanabilirsiniz. Bu işlemi saçınıza yapmadan önce saçınızın her yanını bolca ıslatın ve sabunu saçınıza yedirin.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal