Mescid-i Aksa’da İsrail Bayrağı Açtılar!

Fanatik Yahudiler bayramlarını bahane ederek zulüm etmeye devam ediyor. Son olarak kutsal mabedi basan Yahudiler Mescid-i Aksa’da İsrail bayrağı açtı.

27.09.2021-12:53 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-12:53) Mescid-i Aksa’da İsrail Bayrağı Açtılar!

İsrail kışkırtmalarına devam ediyor. Fanatik Yahudiler bayramlarını bahane ederek kutsal mabedi bastı ve Harem-i Şerif’te İsrail bayrağı açtı.

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan habere göre İsrail polisi eşliğinde Sukot (Çardaklar) Bayramını bahane ederek işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren fanatik Yahudiler, Harem-i Şerif’te İsrail bayrağı açtı. Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden söz konusu baskın hakkında açıklama yapıldı.

FANETİK YAHUDİLER MESCİD-İ AKSA’YI BASIP İSRAİL BAYRAĞI AÇTILAR

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada ‘İsrail polisi korumasındaki 626 fanatik Yahudi,  Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan girerek, Harem-i Şerif'e baskın düzenledi. İsrail bayrağı açan Yahudi grup, Harem-i Şerif'in avlularında dolaştıktan sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldı’ ifadeleri yer aldı. İbrani takvimine göre 20 Eylül'de başlayan ve bugün sona erecek olan Sukot (Çardaklar) Bayramını bahane eden fanatik Yahudiler, kutsal mabet olan Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın çağrıları yapıyor. İsrail polisinin de eşlik ettiği fanatik Yahudilerin düzenlediği bu tür baskınlar bölgedeki gerginliğin tırmanmasına sebep oluyor. Sukot Bayramı'nın başladığı günden bu yana binlerce fanatik Yahudi, sabah ve öğleden sonra Mescid-i Aksa'nın avlularına İsrail polisinin korumasında girmişti.

İSLAM DÜNYASINDAN İSRAİL’E TEPKİ

Kutsal mabette İsrail bayrağının açılmasına ilişkin fotoğraf ve videolar kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Yayınlanan görüntüler ise tepkilere neden oldu. Fanatik Yahudilerin bayramlarını bahane ederek Harem-i Şerifte bayrak açması Filistinliler başta olmak üzere İslam dünyasından sert tepkilere yol açtı.

ULUSLARASI TOPLUMA İSRAİL’İN GİRİŞİMLERİNİ DURDUMA ÇAĞRISI YAPILDI

Filistin yönetimine bağlı Kudüs İşleri Bakanlığından söz konusu olayla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ‘İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları, çok sayıda fanatik Yahudi’nin ve özellikle Yahudi bayramlarında dini ayinler gerçekleştirmeye yönelik çılgın girişimleriyle tehlikeli bir hal aldı. Harem-i Şerif’te yaşananlar, özellikle İsrail polisi tarafından korunup kollandığı için camideki tarihi durumun açık ve tehlikeli bir ihlalidir. Bu ihlaller, Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekânsal bölme çağrılarıyla örtüşüyor ki bu ciddi ve sonuçlarından kimsenin razı olamayacağı risklere işaret ediyor’ ifadeleri yer aldı. Açıklamada ayrıca Arap ve İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası topluma ‘İsrail’in Harem-i Şerif’in tarihi statükosunu değiştirme girişimlerini’ durdurmak için müdahale etme çağrısı yapıldı. İsrail geçtiğimiz günlerde de bir skandala imza atmıştı. 

İSRAİL DAHA ÖNCE DE MÜSLÜMANLARIN CAMİYE GİRİŞİNİ ENGELLEMİŞTİ

İsrail Yahudi bayramları nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camisi'ni Müslümanların girişine kapatmış ve Müslümanların camiye girmesi engellemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal