Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, İsrail'in planları hakkında konuştu! Mescid-i Aksa'ya karşı tehdidi açıkladı!

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, konuyla ilişkin açıklamalarında, işgal rejiminin Müslümanların kendi sorunlarıyla meşgul olmasından yararlanabileceğini ifade ederek, Mescid-i Aksa’da yaşananların yakından takip edilmesini talebinde bulundu.

28.06.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-15:33)

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, İsrail'in planları hakkında yaptığı açıklamada uyarılarda bulundu. Şeyh İkrime Sabri yaptığı açıklamalarda İsrail işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı savunmasız yakalayarak planlarını sessizce hayata geçirebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Talep çağrısında bulundu

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, konuyla ilişkin açıklamalarında, işgal rejiminin Müslümanların kendi sorunlarıyla meşgul olmasından yararlanabileceğini ifade ederek, Mescid-i Aksa’da yaşananların yakından takip edilmesini talebinde bulundu.

Kazı çalışmaları tehdit oluşturuyor

İsrail'in olası bir ihanetine hazırlıklı olunması gerektiğini dile getiren Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa’nın başka şeylerle uğraşılırken unutulmaması ve zayıflık gösterilmemesi yönünde uyardı. Kudüslü araştırmacılar, daha önce İsrail'in Mescid-i Aksa’nın batı kesiminde yaptığı kazı çalışmalarının tehlikesinin altını çizmişti. İslami Direniş Hareketi (Hamas) da işgalcilerin Burak Duvarı ve Emevi Sarayları bölgesine bitişik alanda yürüttüğü kazı çalışmalarının Mescid-i Aksa’nın temelleri ve duvarları için tehdit oluşturduğunu belirtmişti.

İşgal yönetimi bugün Kudüs’ün doğusundaki Vadi el-Cevz Mahallesi’nde Filistinli bir aileyi evini kendi elleriyle yıkmaya zorladı. Yerel kaynaklar, işgal yönetiminin ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle Ferid Cabir’den engelli eşiyle birlikte yaşadığı 80 metrekarelik evini yıkmasını istediğini bildirdi.

Kazı çalışmaları tehdit oluşturuyor

Mescid-i Aksa

Mescid-i Aksa, Müslümanlarca kutsal kabul edilen ve Müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan yapı.

Yapı Kudüs'ün doğusundaki Eski Şehir bölgesinde, Tapınaklar tepesi (Morya) olarak bilinen alandadır. Bu alanın yüzölçümü yaklaşık 144 dönüm olup, sayısı iki yüze ulaşan birçok esere sahiplik eder. Kubbet-üs-Sahra'nın da üzerine kurulduğu kutsal kaya bu tepenin en yüksek noktası olarak kabul edilir.

Süleyman tapınağı, Kral Davut'un oğlu Süleyman'ın hükümdarlığı sırasında İÖ 957'de tamamlanmış, II. Nebukadnezar ise krallık ile birlikte yapıyı İÖ 586'da tümüyle yıktırmış, Yahudileri esir ederek Babil'e götürmüştür. II. Kyros İÖ 538'de Yahudilerin Kudüs'e dönmelerine ve tapınağı yeniden inşa etmelerine izin vermiştir. Gösterişsiz bir yapı olan İkinci Tapınak da İS 70'te Romalılar tarafından yıkılmış, geriye yalnızca batı yanında bugün “Ağlama Duvarı” diye anılan bölüm kalmıştır.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal