Mesai saatleri düşecek mi? 2024 çalışma saatleri ne zaman değişecek? Milyonlarca çalışana müjdeli haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın daha önce sinyallerini verdiği çalışma saatlerini düşürme konusunda resmi adımlar atılmaya başlandı. Milyonlarca çalışan düzenlemeden müjdeli haber bekliyor. Peki Mesai saatleri düşecek mi? 2024 çalışma saatleri ne zaman değişecek? İşte detaylar…

19.02.2024-17:21 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-17:21)

Kuzey Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde hayata geçirilen esnek çalışma düzenlemesinin Türkiye’de de uygulanması konusunda gerekli adımlar atılmaya başlandı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren düzenlemenin yasalaşması durumunda haftalık çalışma saatlerinde düşüş yaşanacak. Peki Mesai saatleri düşecek mi? 2024 çalışma saatleri ne zaman değişecek?

Mesai saatleri düşecek mi?

Türkiye'de hayata geçirilmeye hazırlanan esnek çalışma düzenlemesi, dünya genelinde benimsenen bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Ülkemizde haftalık mesai süresi 45 saat olarak belirlenmiş durumda. Bu sürenin üzerinde gerçekleşen çalışmalar, fazla mesai ya da yaygın kullanımıyla fazla çalışma olarak adlandırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma Saatleri Düşecek Mi

Bakan Işıkhan, çalışma saatlerinin iyileştirilmesine yönelik düzenleme konusunda, "Sosyal Güvenlik Kurumunda sürdürülebilirliği güçlendirmek amacıyla sosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen yaklaşımla esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracağız. Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını, değişen iş gücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getireceğiz. Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadelede veri analizine dayalı, risk odaklı denetim faaliyetlerini artırarak prim tabanını genişleteceğiz" demişti.

2024 çalışma saatleri ne zaman değişecek?

Çalışma saatlerini düşürecek olan düzenlemenin resmi tarihi henüz belirlenmedi ancak çalışmaların başlamış olması sebebiyle TBMM’de birkaç ay içerisinde görüşmelerin yapılması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal