Mersinli Hande, prensle evlenerek Almanya'nın ilk Türk düşesi Türk kızı oldu

Okumak için Avrupa’ya giden Mersin’li Hande, Almanya’daki Mecklenburg Dükalığı’nın veliaht prensi Georg Alexander’la evlendi. Mersin’li Hande aynı zamanda da İngiltere Kralı 3. Charles ile de akraba oldu.

22.09.2022-16:37 - (Son Güncelleme: 22.09.2022-16:37) Mersinli Hande, prensle evlenerek Almanya'nın ilk Türk düşesi Türk kızı oldu

Eğitim almak için Avrupa’ya giden Hande, Georg Alexander’la tanıştı ve hayatı değişti. Bir arkadaş ortamında tanışan ikili kısa sürede sevgili oldu. Erkek arkadaşının Almanya’daki Mecklenburg Dükalığı’nın veliaht prensi Georg Alexander olduğunu öğrenen Hande’nin bir anda hayatı değişti. Almanya'nın ilk Türk düşesi Türk kızı Hande, İngiltere Kralı 3. Charles ile de akraba oldu. 

Almanya'nın ilk Türk düşesi Türk kızı Hande

Mersin Tarsuslu Hande Macit, Avrupa'nın en eski hanedanlarından biri olan Mecklenburg Dükalığı'nın Veliaht Prensi Georg Alexander Mecklenburg (31) ile masal gibi bir düğünle evlendi. Hande Macit'in, kendi yoğurt markasını oluşturmak için Hollanda'ya eğitime gitti ve orada hayatının aşk prensle tanışıp evlendi. 


İngiltere tahtına oturan Kral 3. Charles'in bir de Türk akrabası oldu

Büyük titizlikle Almanya'nın kuzeyindeki Mecklenburg Dükalığı'nın sarayının bulunduğu Neustrelitz kasabasında yapılan düğüne 200'ü özel davetli ve Avrupa jet sosyetesinden 500 kişi davet edildi. Mecklenburg Düşesi unvanını alan Hande Macit (29) özel tasarım gelinliği ve antika bir düğün aracıyla, babasıyla beraber nikah alanına geldi. Düğün törenine İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in ölümü nedeniyle bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı. Mecklenburg Dükalığı'nın Veliaht Prensi Georg Alexander Mecklenburg’ın, İngiltere Kralı III. Charles ise 7. göbekten akraba olduğu belirtildi. 


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal