Mersin'deki Orman Yangınlar Kontrol Altında

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi sürüyor. Bakan Bekir Pakdemirli, Mersin Silifke ile Antalya Gazipaşa ilçelerinde çıkan yangınların söndürüldüğünü açıkladı.

01.08.2021-10:45 - (Son Güncelleme: 01.08.2021-10:45) Mersin'deki Orman Yangınlar Kontrol Altında

Mersin Silifke'de 29 Temmuz'da orman yangını çıkmış, çok sayıda ev tedbir amaçlı tahliye edilmişti.

Hava sıcaklığının 34 dereceye çıktığı ilçede alevler, Akdere mevkiisindeki ormanlık alanda da etkisine devam ederken olurken, yangın Gülnar ilçesi sınırındaki ormanlık alana kadar yayılmıştı.

Orman İşletme Müdürlüğü ve yurt genelinden itfaiye ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğünün toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ve çok sayıda iş makinesi ile karadan müdahaleler yapıldı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: YANGINLAR KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çalışmalara ilişkin bilgi vererek yangınların söndürüldüğünü duyurdu.

Bakan Pakdemirli, "Mersin Silifke'de çıkan 2 yangın kontrol altına alındı. Böylece Mersin’de son 4 günde 8 orman yangını kontrol altına alınmış oldu. Soğutma çalışmaları devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

ANTALYA GAZİPAŞA YANGINI DA SÖNDÜRÜLDÜ

Pakdemirli, Antalya Gazipaşa'da çıkan yangının da kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Zeytinada Mahallesi'nde yerleşim yerine yakın ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Çevredeki vatandaşlar da alevlerin evlere sıçramaması için söndürme çalışmalarına destek verdi. Kontrol altına alınan yangında en az 6 dönüm meyve ağacı ve kızılcam ormanı zarar gördü, bir ahır yandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal