Mersin’de Sahte İddaa Kuponu Operasyonunda 7 Kişi Yakalandı

Mersin’de sahte iddaa kuponu düzenleyerek insanları dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

01.05.2021-12:34 - (Son Güncelleme: 01.05.2021-12:34) Mersin’de Sahte İddaa Kuponu Operasyonunda 7 Kişi Yakalandı

Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırılan bir kişinin ihbarı üzerine, kimliği tespit edilen şüphelileri takibe aldı.

SAHTE KUPON DÜZENLİYORLARDI

Ekipler, yürüttüğü çalışmalarda şüphelilerin Facebook ve Instagram gibi sosyal medya araçlarını kullanmak suretiyle kazanma garantili yasal iddaa kuponu yaptıklarına dair ilan verdikleri, ardından özel mesajla iletişim kurdukları vatandaşlardan photoshop programı ile kazanmış gibi hazırladıkları sahte kuponlar üzerinden paranın vergisi adı altında para talep ederek dolandırıcılık yaptıklarını belirledi.

8 KİŞİ DOLANDIRILDI

Şahısların bu yöntemle Mersin, Trabzon, Yozgat, Kocaeli, Kırıkkale, İstanbul ve İzmir’de yaşayan 8 kişiyi, cep telefonuna havale yöntemiyle toplamda 296 bin lira zarara uğrattıkları tespit edildi.

SADECE 1 KİŞİNİN ZARARI 140 BİN LİRA

Şüphelilerin, Kocaeli’de yaşayan G.A.’yı değişik vaatlerle 140 bin lira dolandıkları da ortaya çıktı.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar yaparak 7 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINI ELE GEÇİRDİLER

Şahısların, başka vatandaşlara ait sosyal medya hesaplarını nasıl çaldıkları da belirlendi.

Günübirlik dairelerde kalan A.E. ve N.G.’nin vatandaşlara Sosyal medya hesabınızı doğrulamanız gerekiyor. Doğrulama için linke tıklayınız şeklinde mesaj yollayarak şifrelerini ele geçirdikleri, aynı hesaplardan kazanılmış görünümlü sahte ’iddaa’ kuponu ve para fotoğrafları paylaşarak vaatlerde bulundukları, dolandırdıkları vatandaşlardan vergi adı altında tekrar para istedikleri, daha fazla para kazanacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan 4’ü tutuklanırken, 3 kişi ise ev hapsi tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal