Lütfihak Alpkan Kimdir?

Lütfihak Alpkan kimdir, evli midir? Lütfihak Alpkan'ın mesleki yaşamı nasıldır? İşte yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı'nın biyografisi.

01.05.2021-12:27 - (Son Güncelleme: 01.05.2021-12:27) Lütfihak Alpkan Kimdir?

Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren atama kararı neticesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı görevine atanmıştır. Bunun neticesinde vatandaşlar Lütfihak Alpkan kimdir? şeklinde sorgulamalar yapmaktadır. Hayatının bilinen ve bilinmeyen yönleriyle Lütfihak Alpkan'ın biyografisini derledik.

LÜTFİHAK ALPKAN KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan yeni atama kararına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Prof. Dr. Lütfihak Alpkan atandı. Bu atama kararının neticesinde birçok vatandaş Lütfihak Alpkan'ın hayatı ve meslek yaşamı hakkındaki detayları merak etmeye başladı.

Lütfihak Alpkan 1969 yılında İstanbul'da hayata gözlerini açtı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 1996 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yaptı. 1997 yılında ise bu sefer Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde yer alan Genel İşletme bölümünde yüksek lisans programını başarı ile gerçekleştirdi.

Lütfihak Alpkan doktora programını ise 2000 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Genel İşletme alanında başarıyla tamamladı. 

Alphan, ileri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Öte yandan evli ve iki çocuk babasıdır.

LÜTFİHAK ALPKAN MESLEKİ YAŞAMI

Lütfihak Alphan, mesleki faaliyetleri çerçevesinde Stratejik Yönetim, Örgütsel Davranış, İnsan Kaynakları Yönetimi, Girişimcilik vb. konularda eğitim, araştırma, yayın ve hakemlik yaptı. Bu görevlerini başarı ile icra etti.

Lütfihak Alpkan daha sonra, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğü, Vekil Dekanlık, Rektör Danışmanlığı gibi önemli görevleri icra etti. Alpkan, mesleki öğrenimine devam ederek 2004’te Yönetim ve Organizasyon alanında doçent ve 2009’da ise profesör unvanını elde etti.

Uluslararası Stratejik Yönetim ve Yöneticiler Derneği kurucu Başkan Yardımcısı ve International Strategic Management Conference’ın Başkanı olarak görev yapmıştır. 

30 Mayıs 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

Eğitim ve iş hayatındaki başarıları neticesinde bu göreve atanan Lütfihak Alpkan'ın görevi yakın zamanda devralması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal