Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik Hugh Dallas'ın TFF'nin yeni hakem eğitmeni olduğunu açıkladı

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, yabancı hakem eğitimi konusunda yeni anlaşılan ismi açıkladı. Yeni hakem eğitmeni Hugh Dallas oldu.

25.07.2022-14:56 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-14:56) Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik Hugh Dallas'ın TFF'nin yeni hakem eğitmeni olduğunu açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nda geçtiğimiz haftalarda yeniden başkanlık görevine getirilen Başkan Sabri Çelik, yaptığı sürpriz açıklamalarla gündem yarattı.

Hakem eğitmeni konusu geçtiğimiz sezonda büyük bir problem haline gelmiş ve hemen hemen tüm takımlar bu konudan bir hayli şikayetçi olmuştu.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, UEFA Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Hugh Dallas’ın yeni yabancı hakem eğitmeni olduğunu açıkladı. Sabri Çelik, yapmış olduğu açıklamalarda ;

'Dallas'ın tecrübeleri bizim için çok önemli'

Yabancı hakem eğitimcimiz UEFA Hakem Kurulu Başkanı Yardımcısı Hugh Dallas oldu. Bu konuda TFF ile kendisi anlaştı. 12 yıldır UEFA Hakem Kurulu'nda çalışan Dallas'ın tecrübelerinden yararlanacağız.


'Atama konusunu hibrit yapacağız'

Süper Lig atamalarını hibrit yapacağız. Yazılan ve test edilen bir uygulamayla 40 ayrı input ile atamalar otomatik olarak önümüze gelecek. MHK takdiri, çok zorunluluk halinde müdahale edebilecek. Bu sezon tarihi uygulamalar olacak. Hakem değişim programı uygulama isteğindeyiz. Bu sadece elit ve first kategori hakemleri kapsayacak.

'VAR konusunu en baştan ele alacağız'

Ayrı bir VAR kadrosu kuracağız. Bunun için çeşitli aşamalarla yaptığımız çalışmaları tamamladık. Sahadaki hakemler sadece sahaya yoğunlaşacak. Hem saha hem VAR ile konsantrasyon kaybetmeyecekler. Gerekli olduğunda diğer ülkelerden VAR hakemleri devreye sokulacak.

'Maçlardaki gözlemciler konusunda değişim...'

Bu sezondan itibaren biri stadyum biri Riva'dan olmak üzere iki gözlemci maçı izleyecek. Her iki gözlemcinin not ortalaması hakemin notu olacak. Gözlemci raporunda sayısal sisteme geçilecek. Süper Lig gözlemci yaşını, UEFA yaşı olan 70'e yükseltti. Süper Lig'de görevi dolan hakemlerin birçoğu VAR görevi istiyor. 5 yıl içinde gözlemci kadrosu yarı yarıya inecek. Bu kadroyu, bir alt kadrodan tamamlamayı düşünüyoruz.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal