Merkez Bankası'ndan Swap Hamlesi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ile Katar Merkez Bankası arasında 17 Ağustos 2018'de imza atılan ikili para takası anlaşmasında değişiklik yapıldı.

20.05.2020-09:30 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-11:27) Merkez Bankası'ndan Swap Hamlesi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ile Katar Merkez Bankası arasında 17 Ağustos 2018'de imza atılan ikili para takası anlaşmasında değişiklik yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Katar Merkez Bankası ile imzalanan swap (ikili para) değişiklik anlaşmasıyla ilgili bir duyuru paylaştı.

Yapılan tadil ile swap anlaşmasının tutarı 5 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyalinden 15 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline çıkarıldığı aktarılan bildirgede, para takası anlaşmasının esas amacının yerel para birimleri üstünden yapılan ticareti kolaylaştırmak ve iki ülkenin finansal kararlılığına destek sağlamak olduğun altı çizildi.

YENİ ANLAŞMALAR İMZALANDIKÇA AÇIKLANACAK

Bakanlık sorumluları, öteki swap anlaşmalarına da imza atıldıkça kamuoyu ile paylaşılacağını belirtildi.

Swap müzakerelerinin başta G20 benzeri Türkiye'nin büyük ticari münasebetleri olan ülkeler ile yapıldığını ifade eden sorumlular, serbest ticaret anlaşması olan ülkeler, ticaret açığının geniş olduğu ülkeler ile dış ticaret gücünün olduğu ülkeler ile müzakerelerin sürdüğünü aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 6 Mayıs'taki yabancı yatırımcılarla düzenlediği telekonferansta, swap müzakerelerinin birden çok ülke ile yoğun bir şekilde devam ettiğinin belirtmişti.

Merkez Bankası, bu sabah Katar Merkez Bankası ile swap anlaşmasının tutarının 15 milyar dolar karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline çıkarıldığını duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal