Merkez Bankası faiz kararı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? 2023 Merkez Bankası Haziran faiz toplantısı ne zaman yapılacak?

Yeni dönemin ilk Merkez Bankası faiz kararı merak ediliyor. Son yapılan toplantıda faizi 8.5’te sabit tutan Merkez Bankası’nın Haziran ayındaki kararının ne olacağı konusunda tartışmalar sürüyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? 2023 Merkez Bankası Haziran faiz toplantısı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

08.06.2023-17:00 - (Son Güncelleme: 08.06.2023-17:46)

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), yeni Kabine’nin sonrasındaki ilk faiz kararını bu ay içerisinde açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başına Mehmet Şimşek’in geçmesinin ardından uygulanacak olan ekonomi politikaları merakla beklenirken, tüm gözler Merkez Bankası’nın alacağı Haziran ayı faiz kararında olacak. Billindiği üzere Merkez Bankası son toplantıda faizi 8.5’te sabit tutmuştu. Peki Merkez Bankası faiz kararı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? 2023 Merkez Bankası Haziran faiz toplantısı ne zaman yapılacak?

2023 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 

Merkez Bankası’nın Haziran ayında yapacağı toplantı 22 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Sabah saatlerinde bir araya gelecek olan Para Politikası Kurulu saat 14.00’te faiz kararını açıklayacak.

Merkez Bankası Faiz Kararı

Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizinin yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermişti.

Hazine ve Maliyet Bakanı Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonraki ilk açıklamada verdiği mesajlar Merkez Bankası’nın faizi artırma ihtimalini yüksek hale getirse de konu hakkında son kara 22 Haziran’da toplanacak Para Politikası Kurulu’nda olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal