Merkel Hamas'la Temasları Destekledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail-Filistin arasında çatışmada ateşkes sağlanması için Hamas'la görüşmeler yapılmasını destekledi. Aynı zamanda Merkel, İsrail'in "kendini savunma hakkını" desteklediğini de vurguladı

20.05.2021-17:00 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-17:00) Merkel Hamas'la Temasları Destekledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, WDR Avrupa Forumu’nda yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'e saldırılarını ve gerilimin artmasına değindi.

"Afganistan’da Taliban ile görüşmeler yapıldı. Hamas ile de bir şekilde konuşulmasını destekler misiniz?" sorusunu cevaplayan Merkel, Hamas ile dolaylı şekilde bağlantıların olması lazım şeklinde konuştu.

"HAMAS’LA TEMAS OLMADAN ÇÖZÜM OLMAZ"

Mısır’ın ve başka Arap ülkelerinin Hamas ile görüşmelerini aktaran Angela Merkel, "Hamas ile hiçbir temas olmadan bu (çözüm) olmaz. Bunu her zaman doğrudan yapmak gerekmez ancak elbette Hamas’ın belli bir şekilde dahil edilmesi gerekiyor. Çünkü Hamas olmadan ateşkes olmaz" dedi.

Merkel, İsrail'in kendisine karşı yapılan saldırıları engellediğini iddia ederek, İsrail'in "kendini savunma hakkını" desteklediklerini söyledi.

 MUSEVİLİK KARŞITLIĞINA SIFIR TOLARANS

Almanya’da antisemitizm olaylarını da sert şekilde ayıpladığının altını çizen Merkel, "Bunun, İsrail devletinin politikasına yönelik eleştiri konusundan ayrı tutulması gerekir. Bu ifade edilir. Bu İsrail'de de ifade edilir. Bizim burada da ifade edilebilmelidir" dedi.

Merkel, kendisinin de İsrail’in yerleşim politikasını tenkit ettiğini vurguladı fakat sinagogların önünde gösteri yapılmasına, bayrakların yakılmasına ve Museviliğe tümden karşı olunmasına "sıfır tolerans" göstereceklerini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal